Old school oats med avotella

Æbleskiver med kardemomme & vanille

December nærmer sig med hastige skridt, og med denne opskrift i baghånden kan det kun gå for langsomt! 😉

Lige om lidt går vi, hvis man spørger mig, ind i den absolut bedste, hyggeligste og mest fantastiske måned på hele året. Det er selvfølgelig december, jeg snakker om, hvor julelys, bjældeklang og hjemmebag danner rammen om nærvær med dem, man holder allermest af. Ja, jeg bliver altid lidt nostalgisk, når julen nærmer sig, og jeg bliver aldrig for gammel til den daglige kalenderhygge klokken 20.00, når nisser og isdronninger strømmer ud af tv’et 😉

Hvad mange dog i særdeleshed forbinder december med, er selvfølgelig alt det, vi skal mæske os i i løbet af måneden. Her, synes jeg jo, det er fantastisk, hvis man ikke behøver at gå på kompromis med sin sunde livsstil, bare fordi butikkernes seriøse udvalg af konfekt og chokoladeforklædte julemænd nærmest lægger op til 30 dage, hvor vi lægger vores sunde fornuft på hylden.

Derfor har jeg lige præcis i tids nok til 1. søndag i advent kreeret en opskrift på de lækreste æbleskiver med smag af kardemomme og vanille. – De er super nemme og hurtige at bikse sammen; ergo er der altså intet reelt grundlag for at ty til de næringsfattige runde skiver, traditionen ellers sætter på menuen 😉

Portionen giver 16 æbleskiver:

  • 2 bananer
  • 2 æg
  • 1 spsk havregryn
  • 1,5 tsk vanillepulver
  • 1,5 tsk kardemomme

Prop det hele i en blender og blend til en ensartet masse. Varm en æbleskivepande op og fordel en knivspids kokosolie (brugte smagsneutral) i hver fordybning – der skal være god varme på, så det nærmest “syder”. Hæld nu dej i rummene og hold godt øje med den – skru lidt ned for blusset, men ikke så meget, at der ikke dannes skorpe på æbleskiverne. Når dette er opnået, vender du dem (jeg brugte en gaffel og en strikkepind) og lader dem stege færdige. Når de har samme farve over det hele, er dine æbleskiver færdige <3

Tip: Drys med Isis Florsød,  Sukrin Melis eller Zero Melis som alle er baseret på samme sødemiddel: erythritol og er super lækre, kaloriefrie alternativer til almindelig flormelis.

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Old school oats med avotella