Kokosmakroner med julens krydderier

Bananmuffins med kokos & vanille

Søde, saftige muffins med eksotisk smag <3

Så er der tryllet lidt med bananer igen. Når først man får øjnene op for, hvilke mirakler de kan skabe, er det altså svært at holde sig tilbage. Selve ventetiden, til at de gule skabninger bliver ordentligt modne, kan i sig selv være en udfordring, men når de så er lige der, hvor de skal være, er det altså bare med at få dem udnyttet hurtigst muligt 😉

Jeg har tidligere delt en opskrift på et lækkert bananbrød, som jeg VIRKELIG kan anbefale! For selvom det smager som den mest syndige banankage, er det tvært imod proppet med gode, lækre sager, som dit sunde jeg vil takke dig for 😀

Denne gang har jeg lavet en muffinvariant af bananbrødet. De er lækre svampede og får lidt lækkert knas fra kokosmelet, som jeg her har tilsat. Dét er simpelthen det skønneste ved denne opskrift – når først du har bananer i hus, kan du variere dit brød i uendelighed. Brug blot din foretrukne meltype (mandel, kokos, havre… fortsæt selv) og tilsæt den smag eller det krydderi du lige lyster. SÅ simpelt og lækkert.

Til 10 muffins brugte jeg:

  • 3 modne bananer
  • 2 dl kokosmel
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl soyamælk (eller alternativ)
  • 2,5-3 tsk vanillepulver

Start med at blende bananerne til en tyndtflydende masse og blend kort vanillepulveret i. Hæld det over i en skål hvor du pisker gryn og kokosmel, så godt du kan, sammen med bananmassen. Tilsæt nu væske og pisk det hele godt. Smør forme eller brug med fordel silikone, fordel dejen deri og bag ved 200°C i ca. 25 minutter. Bruger du silikone, tages muffinsene straks ud af formene og sættes til afkøling på en bagerist, bruger du en metalform, lader du dine muffins køle helt af, før du vipper dem ud <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokosmakroner med julens krydderier