Bananmuffins med kokos & vanille

Kransekage & snydemarcipan

Kransekage kan vel spises året rundt, når den både er lækker og sund 😉

GODT NYTÅR til alle jer der læser med! I går var jeg mand for at få kransekagen på bordet, så selvfølgelig skulle 2015 sluttes af på sund manér, ligesom 2016 skulle skydes i gang på samme vis! Derfor kreerede jeg dette lækre kransekagetårn bestående af helt rene ingredienser, som også sagtens kan indtages årets resterende 364 dage 😉

Udover tårnet begav jeg mig også ud i et eksperiment med at lave nogle “wannabe” marcipanstykker – et eksperiment som lykkedes helt godt, hvis jeg selv skal sige det 😀 Som udgangspunkt har stykkerne ikke det store med original kransekage at gøre, da hovedingrediensen er havregryn, men mit hjerte, som banker for sundhed, der er både simpel og ligetil samt økonomisk “ansvarlig” (vi må jo sande, at mandler ligger i et lidt andet prisleje end mine højtelskede gryn), fik mig altså drevet ud i projekt “marcipanerstatning”.

Når først du har ingredienserne i hus, er begge opskrifter super lette at have med at gøre, smagen er i top, og du sidder ikke med en ubehagelig følelse i kroppen efterfølgende. Ren win-win-situation hvis du spørger mig 😀

Til mit kransekagetårn bestående af 6 ringe + top brugte jeg:

Start med at blende mandlerne til mel (beholdt selv skallen på) og tilsæt flormeliserstatning. Hæld til sidst æggehvide i til rette konsistens er opnået – massen samler sig og bliver modellerbar. Sæt eventuelt marcipanen lidt på køl inden du begynder at arbejde med den. Drys lidt Florsød/SukrinMelis på bordpladen og form pølser af marcipanen. Form ringe af disse (mål dig frem) og bag dem i 10 min. ved 190°C. Tag straks ud og sæt til afkøling på en bagerist. Når ringene er helt kolde, sprøjter du den karakteristiske hvide glasur derpå (rør blot flormeliserstatning og æggehvide sammen til passende konsistens) og samler tårnet, når glasuren er størknet.

Til 10 snydemarcipanstykker skal du bruge:

  • 150 g. havregryn
  • 3-4 spsk. Florsød/SukrinMelis (eller efter smag)
  • Pasteuriseret æggehvide
  • Eventuelt mandelessens for autentisk smag 😉

Start med at blende havregrynene til mel og tilsæt flormeliserstatning. Nu tilsætter du igen blot æggehvide til rette konsistens er opnået (og mandelessens, hvis du bruger det), drysser Florsød/SukrinMelis på bordet og ruller pølser af massen, som formes til det klassiske “trekantslook”. Jeg skar enderne af med en god skarp kniv for et “lige” udseende 🙂 Bag stykkerne i 6 min. ved 190°C, sæt til afkøling på en bagerist og gentag proceduren som beskrevet ovenfor <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananmuffins med kokos & vanille