Minibrød & hjemmelavet valle

Havremælk & cookies

Der er ikke dét, havregryn ikke kan bruges til 😀

Hvis du allerede har kigget et par af mine opskrifter igennem, vil du højst sandsynligt have opdaget, at jeg har en lillebitte svaghed for havregryn… Jeg kan simpelthen se alverdens muligheder i de kære gryn: blend dem og du har den perfekte erstatning for raffineret hvedemel, mos dem med bananer og du har lækre chewy cookies eller gør som her: lav mælk og sprøde cookies basseret på disse vidundergryn.

Den simple opskrift på havremælken lyder således:

Start med at blende grynene med vand og vanille indtil grynene ikke kan blendes/opløses mere. Si nu mælken fra, så du står med pulpen i en sigte. Denne blender du endnu engang med en smule vand, hælder væsken igennem sigten en sidste gang og gemmer pulpen til eksempelvis bagværk (se cookies-opskriften nedenfor). Sæt mælken på køl og smag den eventuelt til med lidt Isis sød eller lignende.

Til dine havrecookies skal du bruge:

  • 3 dl. havregryn
  • 3 dl. kokosmel
  • 2 dl. soyamælk (eller anden væske)
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 0,5 spsk. Isis sød
  • Pulp fra ovenstående – her: 44 g. (Kan sagtens udelades, da det ikke bidrager til det store)

Start med at blende havregryn, kakao og kokos til mel. Tilsæt evt. pulp og blend en gang. Hæld melmassen i en skål og vend/ælt væsken i – blot 1 dl. af gangen så du gradvist kan justere. Smag massen til med sød og rul den ud mellem 2 stk. bagepapir. Stik dejen ud i ønsket form/mønster og bag dine cookies sprøde i 12-15 min. (afhænger af tykkelsen) ved 200°C. <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minibrød & hjemmelavet valle