Marmorkage med banan & kokos
Man spiser jo først og fremmest med øjnene…
– Hvilket denne kreation i høj grad bekræfter mig i! Men jeg lover, at synet ikke bedrager, for den smagsoplevelse, som denne “marmorkage” gemmer på, er lige så englene synger 😀
Egentlig er kagen bare lavet, som ville jeg lave et almindeligt bananbrød – min legelyst tog blot over her og syntes da lige, at et ensfarvet brød blev for “mainstream” 😉
I kender nok allerede min passion for modne bananer, simple opskrifter med få ingredienser og smagfulde resultater, så det vil jeg spare jer for i denne omgang. I stedet synes jeg blot, I skal have fremgangsmåden foræret, så I kan blive lige så ellevilde med dette skønne bagværk, som jeg i sandhed er 😀
Til den lyse dej:
- 2 bananer
- 2 dl. soyamælk (eller alternativ)
- 2 dl. havregryn
- 1 dl. kokosmel
Til den mørke dej:
- 2 bananer
- 2 dl. soyamælk (eller alternativ)
- 2 dl. havregryn
- 1 dl. kokosmel
- 2,5 tsk kakaopulver
Start med at blende de to bananer til den lyse dej. Hæld den flydende masse i en skål hvor du vender/pisker gryn og kokosmel ind i bananmosen. Tilsæt nu soyamælken, bland godt og hæld den grødlignende substans i en bageform beklædt med bagepapir. Gentag nu processen med ingredienserne til den mørke dej – blend blot kakaopulver sammen med bananer denne gang. Hæld massen oven på den lyse dej og rør evt. lidt i bageformen med dejskraberen for at få et tilfældigt mønster. Bag kagen ved 200°C i ca. 45 minutter hvorefter den straks løftes ud af formen for at afkøle på en bagerist (lad gerne bagepapiret sidde på til kagen har sat sig fuldstændig) <3
Hej Maja! – Det er bare helt almindelig kokosmel