Beet balls - veganske "kødboller"

Madbrød & hjemmelavet smøreost

Glem alt om præfabrikeret Philadelphiaost og lav i stedet din egen smørbare sundhedsbombe! 😀

Når først du finder ud af, hvor ekstremt nemt og ligetil det er at kreere din helt egen smøreost, vil du (forhåbentlig) aldrig mere finde kølediskens udbud mere tiltalende 😉 For ikke nok med at osten stort set laver sig selv, så er den også fri for unødigt fedt samt diverse stabilisatorer – og bedst af alt så kan du pimpe den med akkurat de smage, du lige lyster 🙂

Er du endnu ikke overbevist, giver jeg dig her metoden, så du ikke længere er i tvivl om, hvor ukompliceret det rent faktisk er at lave sin egen “flødeost”.

Alt du skal bruge er:

  • Cheasy natural 0,1% (eller anden fedtfattig A38) – brugte ca. 1,5 l.
  • Eventuelle smage – mine tre består af: finthakket purløg, presset hvidløg og paprika

Placér et ostelærred, en stofble eller et rent viskestykke i en kaffetragt som står stabilt i et passende glas. Hæld tykmælken i stoffet som med fordel bukkes over tragten som for at lægge låg på – derved undgår du at vædde drypper fra klædet. Sæt hele molevitten på køl hvor du blot lader det stå, til al vallen er trukket ud af ostemassen (gerne natten over). Har du mere tykmælk tilovers, kan du sagtens spæde op, så snart der er plads til mere i tragten. Skrab den færdige ostemasse ud af klædet og bland den med lige dét du har lyst til eller hold den neutral 🙂 – Gem gerne vallen til bagværk <3

For at have noget at smøre de lækre oste på lavede jeg et skønt madbrød, som ligeledes kan klares i et snuptag 😉

Jeg brugte:

  • 2 æg
  • 4 dl. havregryn
  • 2,5 dl. soyamælk (eller alternativ)
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 2-3 spsk. oregano
  • 1-2 spsk. tørret dild

Start med at piske æggene sammen med krydderierne. Tilsæt kerner og herefter gryn. Hæld nu væsken i og vend det hele godt sammen (jeg brugte en dejskraber). – Er dejen for tør, tilsætter du blot lidt ekstra væske – den skal gerne være let flydende. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir og bag brødet ved 200°C i ca. 15 minutter. Tag straks brødet ud af formen og sæt til afkøling på en bagerist <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beet balls - veganske "kødboller"