Madbrød & hjemmelavet smøreost

Raw bites med peanutkaramel

Til alle peanut butter lovers… 😀

Okay, jeg indrømmer gerne, at jeg har en lille bitte svaghed over for peanut butter… Jeg indrømmer også gerne, at jeg ikke føler, at min dag har været komplet uden en skefuld eller to direkte fra glasset… Så ja, jeg er vel i grunden det, man kalder peanut butter-afhængig 😀

Faktisk har jeg det bedst med at vide, at jeg har et kæmpe lager stående af den gyldne smør, da jeg nok ville gå bare en smule i panik, hvis dagen oprinder, hvor min peanut butter-hylde pludselig er tom! Hvilket mareridt det i grunden ville være… 😉

Hvis du sidder derude og bare overhovedet ikke er med på peanut butter-bølgen, så kan denne opskrift måske omvende dig lidt? Karamellen, som blandt andet består af den proteinrige smør, er nemlig så lækker og silkeblød i dens konsistens, at den fjerner alle associationer til den der lidt klæbrige tekstur, som peanut butter jo altså har en tendens til at have (og som vi ægte peanut butter-fans nok har en vis svaghed for). Smagen er ligeledes heller ikke koncentreret peanutsmag, da dadlernes sødme giver et godt modspil til den salte smør.

Hvis du slet ikke ønsker at komme i nærheden af jordnøddesmør, så kan du med fordel tage et kig på disse raw bites i stedet, hvor karamellen er lavet af kokos frem for peanut butter 🙂

Jeg har her leget lidt med udseendet ved blot at stikke mine bidder ud med en hjerteformet kageudstikker, men du kan også sagtens servere din kreation som en hel kage. – Lad fantasien få frit løb og leg løs 😉

Til en lille form med målene 13 x 16 cm. brugte jeg:

KAGEN:
  • 3 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. kokosmel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 18 friske dadler
PEANUTKARAMELLEN:
  • 10-12 friske dadler
  • 1 stor tsk. peanut butter med top(!)
  • 1,5-2 dl. vand

KAGEN: Smæk alle ingredienserne (husk at udstene dadlerne) i din foodprocessor og blend det godt igennem. Massen skal kun lige føles klæbrig, så den kan presses sammenhængende ned i en filmbeklædt form. Denne sættes på køl, hvor kagen får lov at sætte sig i et par timer.

KARAMELLEN: Her proppes alle ingredienserne også blot i foodprocessoren, som blender på højtryk med et par stop engang imellem for at skrabe massen ned ad siderne. Når du er tilfreds med konsistensen, hælder du karamellen i en lufttæt beholder, så denne også kan sætte sig lidt på køl, inden du til sidst (eventuelt lige før servering) smører den på kagen <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madbrød & hjemmelavet smøreost