Raw bites med peanutkaramel

Sprøde grønkålschips

En yderst vanedannende og knasende snack…

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at få afprøvet de famøse grønkålschips. Og nu hvor det er gjort, har jeg kun mig selv at bebrejde for ikke at være hoppet med på bølgen noget før. – For hold nu ferie hvor er jeg bare fan! 😀

Ikke nok med at denne snack er noget af det nemmeste at forberede, så smager den skønt, har den mest perfekte crunchy konsistens og bugner af sundhed i form af såvel fibre som et hav af vitaminer (A, C og K for bare at nævne nogle).

Er sundhedsfordelene ikke nok til at få dig overbevist, så overvej hvilke mange smagskombinationer du har mulighed for at pimpe din kål med. Tilsæt lige de krydderier du elsker, den olie du foretrækker eller måske din yndlingssoya for et mere salt resultat.

Mange vil måske finde grønkålen bitter, men dette er selvfølgelig en smagssag – personligt synes jeg ikke, det er overdøvende, dog er det værd at pointere, at den bitre smag bliver forstærket, hvis kålen når at få lidt for meget varme og nærmer sig en “forkullet” kulør 😉

For at lave disse grønkålschips kræver det blot:

  • Frisk grønkål (vær opmærksom på at mængden svinder MEGET ind ved bagning, så lav endelig en stor portion)
  • Olivenolie på spray med chilismag (eller din foretrukne olievariant)
  • Evt. krydderier

Start med at rive grønkålsstykker af stilken, prop dem i en si og skyld dem godt. Læg stykkerne på noget køkkenrullepapir og pres dem tørre ved hjælp af mere køkkenrulle. Spred nu din grønkål ud på en bageplade beklædt med bagepapir og spray/dryp med lidt olie, som du masserer godt ind i kålen (bruger du soyasauce, kan du undlade olie og blot foretage samme procedure med soya i stedet). Bag chipsene sprøde i ovnen ved 200°C (jeg skruede ned på 150-170-stykker efter ca. 7 minutter og tog de stykker ud, som var færdige). Når de sidste har fået farve og mærkes crispy (efter ca. 12-15 minutter for de største stykker), tages de ud, afkøles og opbevares i en lufttæt beholder <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw bites med peanutkaramel