Smørrebrød i nye klæder

Bagt havregrød med æble & rødbede

Fan af kage, fan af grød? Hvorfor så ikke kombinere de to? 😀

Er du ligesom mig helt tosset med havregrød i alle dens afskygninger, så har du måske allerede prøvet den bagte udgave også? Jeg må ærligt erkende, at jeg indtil nu aldrig har givet mig i kast med ovnbagt grød, men hvorfor spørger jeg mig selv lige netop nu!

“Bagværkets” tekstur er jo så skøn, at man hurtigt kan få sat et par portioner til livs 😉 Derudover er smagen af denne variation mega lækker, hvor jeg blandt andet er sluppet af sted med at snige en reven rødbede ind. Rodfrugten bidrager ikke blot med en fantastisk farve, men ligeledes et ekstra vitamin- og fiberboost som gør denne “kage” til den ultimative morgenmad.

De søde rosiner, det friske æble og den eksotiske kokos sikrer ligeledes, at man fra dagens start af får tilfredsstillet de forskellige smagsbehov, man måtte have. “Grøden” får automatisk en helt naturlig sødme i form af de tørrede druer, et lækkert knas fra kerner og kokos, og så har kanel jo bare altid været en god ide i selskab med havregryn 🙂

Alt i alt kan det altså konstateres, at det bestemt ikke er sidste gang, at denne herlighed bliver kreeret herhjemme! Jeg kan slet ikke vente med at eksperimentere med mange flere smage og konsistenser, når dette resultat blev så vellykket 🙂

Til et stort fad brugte jeg:

  • 2 æg
  • 4 dl. mælk (din foretrukne variant)
  • 4 dl. havregryn
  • 1 dl. kokosmel
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. rosiner
  • 1 stor rødbede
  • 1 æble
  • 1 tsk. kanelpulver

Start med at smøre et ildfast fad med lidt fedtstof (jeg brugte jordnøddeolie). Riv rødbeden groft og skær æblet ud i små stykker. Brug hænderne til at vende gryn, kokos, kerner, kanel og rosiner sammen i det klargjorde fad og vend nu æblestykkerne i blandingen. Når disse er fordelt godt, mikser du den revne rødbede med de øvrige ingredienser. Pisk til sidst æggene godt sammen med mælken og hæld massen over blandingen i fadet – alt skal være lige netop dækket af lidt væske. Bag din havregrød i ovnen ved 200°C i 50 minutter og lad den afkøle let, før du eksempelvis nyder den med lidt kold skyr og nogle friske frugter <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørrebrød i nye klæder