Konfektbarer med hindbærprotein

Rødbedeboller med timian

Simple, farvestrålende og glutenfrie boller <3

Savner du en opskrift på boller, som hurtigt kan klaskes sammen og varieres i det uendelige? Så tror jeg, at jeg har svaret med disse grøntsagsboller, som udover at være en fryd for øjet ligeledes er saftige, glutenfrie og ret så velsmagende 😉

Jeg har alle dage været fan af at få udnyttet de råvarer, jeg måtte have liggende, da jeg finder det utroligt vigtigt at mindske det store madspild, der desværre præger vores samfund. Derfor finder jeg denne brødopskrift særdeles uundværlig, da de friskbagte boller er den ultimative måde, hvorpå man kan få ryddet lidt ud i grøntsagsskuffen. Samtidig højner man sit indtag af de “grønne” sager, hvilket vi jo gang på gang bliver påmindet om at skulle 😀

Bedst af alt er dog, at hovedrollen i opskriften (grøntsagen) nemt kan skiftes ud med det, man lige har i huset. – Så er det shrekboller, man er ude efter, bruger man da bare det broccoli eller de rosenkål, man har liggende i køleren.

Til 10 rødbedeboller brugte jeg:

  • 357 g. rødbede (skrællet vægt)
  • 200 g. havregryn
  • 50 g. solsikkekerner
  • 3 æg (+ lidt æggehvide)
  • Timian
  • Salt

Start med at blende gryn og kerner helt fint. Hæld melet i en skål hvor du blander krydderierne i. Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Blend dem fint og vend dem i melblandingen sammen med æg. Rør det hele godt sammen (dejen vil være lidt våd i det) og form 10 boller heraf. Bag i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter og sæt til afkøling <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konfektbarer med hindbærprotein