Flødeis uden fløde

Bananbrød med kokos & carob

Så er brødet over dem alle tilbage 😉

Og der er selvfølgelig ingen, der er i tvivl om, at det er mit højtelskede bananbrød, der her er tale om 😃

Jeg forstår faktisk slet ikke, hvorfor der skal kigges så dybt i arkiverne for at finde frem til mine bananbrød her på bloggen, da jeg sådan set ynder at lave ét ret så ofte (hvilket min Instagramprofil nok vidner lidt om 😉 ). Det er, hvis du spørger mig, nemlig den mest geniale både at få brugt sine brune bananer på, samtidig med at man får nogle lækre mundfulde til den søde tand.

Bedst er alt er de uendeligt mange muligheder, brødet giver for variation. Det kan simpelthen fornyes på så mange måder og piftes op så let som ingenting i form af spændende krydderier, lækkert knas, tørrede frugter – ja, you name it!

I denne variant har jeg brugt carobpulver, som jeg er blevet utroligt vild med – især efter at have fundet ud af hvilken vidundersnack, der kommer ud af at tilsætte pulveret i disse kugler 😍

Denne gang har jeg for første gang blendet mine havregryn til mel, da jeg ofte ser bananbrødet som “det hurtige brød” og derfor blot smækker grynene i, som de er. Dog er det splitsekund, det tager at lave havremel, dog værd at afsætte tid til, da brødet får en noget finere tekstur, som mange nok vil elske 🙂 – Dog er jeg selv stadig rimelig fan af min primære metode, hvor grynene giver lidt bid. – Men malet mel eller ej, så er bananbrød bare en sikker vinder hos mig! 😋

Til 1 brød skal du bruge:

Start med at blende gryn og kokos til fint mel og hæld det over i en skål. Blend nu bananerne til de er flydende og tilsæt carobpulver og vanille. Blend det godt sammen og hæld “mosen” oven i melblandingen. Vend det hele godt sammen og tilsæt 0,5 dl. vand ad gangen, så det kan blive vendt ordentligt ind i massen. Når dejen ser ud til ikke at kunne suge mere væske (for mit vedkommende var det tættere på 2 dl. end 1,75), hælder du den over i en bagepapirsbeklædt form, pynter med den sidste banan og bager brødet ved 200°C i ca. 55 minutter. Tag straks brødet ud af formen og sæt til afkøling på en bagerist så det kan sætte sig ordentligt. Opbevar i en frysepose på køl ♥️

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødeis uden fløde