Bananbrød med kokos & carob

Raw bounty

Alternative bountybarer med få ingredienser <3 (English recipe below)

Okay okay, det ligner måske ikke lige de klassiske bounties, som vi kender dem, men ikke desto mindre smager de fantastisk skønt og kraftigt af kokos, som vel i grunden er det vigtigste? 😉

Den intense kokossmag kommer blandt andet fra den hjemmelavede kokossmør, som udgør toppen af bountien. I Bunden, som blot kræver tre ingredienser, er der ligeledes kokos at spore, hvorfor denne dessert er optimal for alle kokoselskerne derude 😀

De små hapsere indeholder kun naturlige ingredienser, ligesom alle råvarerne er nogle, som man for det meste har i hjemmet eller i hvert fald let kan få skaffet!

Til barerne skal du bruge / for a small container, you’ll need:

BUND / BASE:

  • 130 g. friske dadler (udstenet vægt) / 130 g fresh dates, pitted
  • 70 g. kokosmel / 70 g shredded coconut
  • 50 g. mandler / 50 g almonds

TOPPEN/KOKOSSMØR / TOP/COCONUT BUTTER:

CHOKOLADEGLASUR / CHOCOLATE GLAZE:

BUNDEN: Start med at blende kokosmel og mandler fint og tilsæt så de udstenede dadler. Blend med et par stop undervejs indtil massen har konsistens til at kunne samles. Tryk den godt ud i en lille filmbeklædt form og sæt på køl.

KOKOSSMØR: Du skal have fat i en god blender/foodprocessor, der skal have nogle hvil undervejs, så den ikke brænder helt sammen 😀 Start med at blende kokosmelet så fint det er muligt. Når tålmodigheden ikke rækker længere, og melet ikke begynder at oliere selv, tilsætter du nogle sjatter jordnøddeolie. Blend, stop, skrab siderne og tilsæt eventuelt mere olie. Når massen har en god cremet og flydende form, tilsætter du vanille og blender det sammen en sidste gang. Hæld kokossmørret over bunden og lad det sætte sig fuldstændigt på køl, før du skærer ud i mindre stykker, som sættes tilbage på køl, mens du gør glasuren klar.

GLASUR: Smelt kokosolie ved laveste varme og rør kakaopulver ud deri. For en tykkere chokolade brug da en lidt større mængde kakaopulver kontra olie. Smag til sidst til med sødemiddel og hæld den “tykke” chokolade i en frostpose. Klip et ganske lille hul i hjørnet og pynt dine bounties som sidenhen skal opbevares på køl <3

English:

BASE: Blend almonds and coconut into a fine texture, then add the pitted dates and blend until combined and a bit sticky. Press the base into a container lined with plastic wrap and set in the fridge.

COCONUT LAYER: You may want to use a powerful food processor and let it rest a few times during the process 😉  Blend the shredded coconut as fine as possible. If the “meal” does not oil by itself after a while – add a few teaspoons of peanut oil to help it turn into a liquid. Blend, stop, scrape down the sides and add more oil if necessary. When the texture is creamy and runny you add vanilla powder and blend one last time. Pour the butter on top of the base and let set in the fridge – or freezer if time is short. When once set you cut into bites and pop back into the fridge while making the chocolate glaze.

CHOCOLATE GLAZE*: Melt 4-5 tbsp coconut oil on the stove over real low heat. Add cocoa powder (a slightly larger amount than coconut oil in order to get a thicker texture) and incorporate it well with the oil. At last you add your sweetener of choice (stevia drops, maple syrup, or similar) and when desired taste is reached, your chocolate ?sauce? is ready for use. Pour into a freezer bag, cut a small hole in one corner and drizzle the bounties with glaze. Store the bars in an airtight container in the fridge <3 

*The portion may be large ? store the rest in chocolate molds in the freezer 

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med kokos & carob