Chewy proteinbarer med proteinellasmag | Chewy protein bars with nut butter flavor

Isdessert med raw nøddebund | Raw ice cream dessert with nut crust

En super sommerlig og simpel dessert <3 (English recipe below)

Vejret tyder på, at sommeren er på vej, og det har straks givet mig anledning til at proppe lidt friskhed ind i mine snacks herinde på bloggen 😀

Og hvad mere solrigt og sommerligt kan man finde på end en raw isdessert, hvor bær spiller hovedrollen?? Ja ikke meget, hvis man spørger mig 😀 Opskriften er som altid lige til at gå til, og så kræver herligheden ikke alverdens ingredienser, før den står klar 🙂

Den iskolde sorbettop minder mig om den gode gamle slush ice, hvis tekstur tilfredsstiller såvel tørst som den lille lækkersult. – Derfor er jeg altså sikker på, at denne dessert bliver en genganger i løbet af sommeren! 😀

Toppen kan til hver en tid udgøres af andre bær, ligesom nødderne og kernerne i bunden nemt kan skiftes ud med dem, du lige har liggende eller føler lyst til. Brug eksempelvis mandler i stedet for valnødder og græskarkerner frem for solsikkekerner –  dog vil smagsresultatet selvfølgelig blive derefter 🙂 Jeg kan dog garantere, at smagene i denne opskrift spiller super lækkert sammen!

Til en form med målene 13 x 18 cm. brugte jeg / for a 13 x 18 cm baking tin you’ll need:

BUND / BASE:

  • 150 g. friske dadler (vægt uden sten) / 150 g fresh dates, pitted (weight with stone removed)
  • 100 g. valnøddekerner / 100 g walnut kernels
  • 100 g. solsikkekerner / 100 g sunflower seeds
  • 1,5-2 tsk. vanillepulver / 1,5-2 tsp vanilla powder

SORBETTOP / SORBET LAYER:

  • 250 g. frosne blåbær (svarer til de fleste poser fra frost) / 250 g frozen blueberries
  • 5 spsk. citronsaft / 5 tbsp lemon juice
  • 1 spsk. Easis Perfect Sød / 1 tbsp liquid sweetener – I used this one (the amount depends on the sweetener you use and your liking, so taste test)

BUNDEN: Start med at blende nødder, kerner og vanille ganske kort. Tilsæt nu de udstenede dadler og blend godt. Slut af med at “pulse” massen et par gang til du kan mærke, at den er klæbrig og modellerbar i det. Tryk dejen ud i en filmbeklædt form og sæt på køl mens du laver blåbærtoppingen.

TOPPEN: Hæld alle ingredienserne i din foodprocessor og blend indtil du har en ensartet iskonsistens. Smag til om du foretrækker mere sødme eller syre. Fordel ismassen ovenpå bunden og sæt kagen i fryseren. – Dette er eneste mulighed, da blåbærtoppen vil blive flydende i køleskabet. Når kagen har sat sig ordentligt (dvs. når toppen er fuldstændig frossen), kan du med en skarp (varm) kniv – dette sikrer det bedste og nemmeste snit – skære stykker af kagen. Vær opmærksom på at sorbettoppen smelter forholdsvist hurtigt, hvorfor kagen skal opbevares i en lufttæt beholder på frys <3

English:

BASE: Pop nuts, seeds and vanilla into your food processor and process it for a very short time. Add the pitted dates and blend well. End with “pulsing” the mixture a few times until the texture is holding its shape when squeezing it between your fingers. Press the crust into a little baking tin lined with plastic wrap and set in fridge while making the blueberry layer.

SORBET LAYER: Pop all the ingredients into your food processor and blend until an even ice cream texture appears. Test taste in order to regulate with sweetener/lemon juice. Scoop the sorbet onto the base and let it set in the freezer for a few hours or so. – The sorbet layer should be completely frozen – otherwise it will be a melty cake 😉 Slice the cake into bites/slices with a sharp and WARM knife – this will make the cut easy. Store in an airtight container in the freezer when not eating 😉 <3 

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chewy proteinbarer med proteinellasmag | Chewy protein bars with nut butter flavor