Spirulinabarer med hjemmelavet chokolade | Spirulina bars with homemade chocolate
Hvis du allerede har prøvet min første kreation med superalgen spirulina, er du sikkert klar over, at du ikke bør skippe denne opskrift!
For barerne her har den lækreste konfektagtige smag grundet det høje indhold af mandler, som sammen med sødmen fra dadlerne fuldstændigt overdøver spirulinaen. – Så ligesom det var tilfældet med de lækre fudges, er det her kun den intense farve, som vidner om en alge på ingredienslisten.
Til en form med målene 9 x 17 cm skal du bruge / for a 9 x 17 cm plastic tin you’ll need:
BARERNE / THE BARS:
- 150 g. friske dadler (vægt uden sten) / 150 g fresh dates, pitted
- 150 g. mandler / 150 g almonds
- 1 tsk. spirulinapulver / 1 tsp spirulina powder
CHOKOLADELAG / CHOCOLATE LAYER:
- Kakaopulver / cocoa powder
- Kokosolie / coconut oil
- Sødning som Easis Perfect Sød, Zero Drops, ahornsirup / liquid sweetener of choice
BARERNE: Kom alle ingredienserne i din foodprocessor og blend – med et par stop undervejs – indtil massen samler sig i en klump/kan samles til en sammenhængende substans. Pres denne ud i en filmbeklædt form og sæt på køl mens du laver chokoladelaget.
CHOKOLADELAG: Smelt 4-5 spsk. kokosolie ved laveste varme og rør kakaopulver ud deri (brug en lidt større mængde kakaopulver kontra olie for en tykkere og fastere chokoladekonsistens). Smag til med sødning (chokoladen vil tykne yderligere ved brug af Easis Sød, så hav gerne en tyndere konsistens inden tilsætning af denne) ved at tilsætte nogle gode “strint” af sødemidlet – ca. halvdelen af kakaomængden. Hæld den færdige “chokoladesauce” over baren, bank formen hårdt mod bordkanten så chokoladesaucen lægger sig plant og lad den så sætte sig et par minutter på frys. Når chokoladen er sat, skæres baren ud i mindre stykker med en skarp, VARM kniv. – Har den nået af fryse helt, skal den optø lidt i køleskabet inden udskæring. Opbevares sidenhen i en lufttæt beholder på køl <3
English:
THE BARS: Pop all the ingredients into your food processor and blend on high speed – ending with a few pulses – until it sticks together/can be shaped. Press the substance into a plastic tin lined with plastic wrap and pop in the fridge while making the chocolate layer.
CHOCOLATE LAYER: Melt 4-5 tbsp coconut oil on the stove over real low heat. Add cocoa powder (a slightly larger amount than coconut oil in order to get a thicker texture) and incorporate it well with the oil. At last you add your sweetener of choice and when desired taste is reached, you pour the “sauce” onto the big bar and knock the plastic tin against the surface of the kitchen counter. Pop in the freezer for a few minutes until set. When the chocolate has hardened you cut the bars into bites with a sharp and WARM knife (to make the cut easy). If the bar is completely frozen, let defrost for a few minutes in the fridge before slicing. Store the bars in an airtight container in the fridge afterwards <3
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu