Tropisk råkost

Jordbær-rabarbersorbet

Den perfekte friske og søde afkøling til sommermånederne

OBS: Der gøres brug af ismaskine i denne opskrift – dette giver den lækreste konsistens. Alternativt skal sorbetmassen sætte sig i fryseren under ofte og omhyggelig omrøring.

Denne sorbet er noget af det lækreste, jeg længe har smagt! Den er super frisk med en samtidig behagelig sødme, som man helt selv så let som ingenting kan justere sig frem til.

Fremgangsmetoden er faktisk meget lig den, jeg bruger, når jeg laver min hjemmelavede syltetøj. Eneste forskel er, at jeg her tager stavblenderen i brug, og anvender jeg bær med små kerner – som hindbær for eksempel – vælger jeg at hælde basen igennem en sigte for at få en helt glat masse. – Her var det dog nok med stavblenderen 🙂

Sorbeten kræver blot tre ingredienser: dine foretrukne bær/frugter, sødning (jeg bruger Easis Perfect Sød) og pasteuriseret æggehvide for en lækker, fluffy masse. Det skønneste er, at denne opskrift kan varieres i det uendelige; jeg har tidligere lavet en bærudgave besiddende af bærsymfoni, ligesom jeg har haft kæmpe succes med en mangovariant! Kun fantasien sætter grænser 😉

Til denne portion brugte jeg:

Start med at snitte rarbarberstænglerne i små tern og prop disse i en gryde sammen med de frosne jordbær. Lad det nu simre sig helt mørt – gerne til frugterne er næsten udkogte – og tag så stavblenderen i brug så du får en jævn masse. Smag til med sødning – jeg puttede nogle gode “strint” Easis i – nok svarende til ca. 2-3 spsk. Når smagen er tilfredsstillende, lader du basen afkøle, inden du hælder 1/3 i ismaskinen – de sidste 2/3 tilberedes over to gange derefter (det er vigtigt ikke at putte for meget base i maskinen, da æggehviden vil forstørre portionen). Tilsæt en lille sjat æggehvide og lad ismaskinen klare resten 😉 Spis helst med det samme, da sorbet vil blive hård og lettere krystalliserende ved opbevaring i fryseren <3

*Bruger du bær med små kerner som eksempelvis hindbær, vil du nok foretrække at hælde den blendede masse igennem en sigte, inden du tilsmager med sødme og fortsætter proceduren som beskrevet ovenfor

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tropisk råkost