Raw kage med carobkaramel | Raw cake with carob caramel
Jeg er også blevet super vild med at lave min egen karamel, da det virkelig er så let og lækkert, at det ville være en skam at lade være. – Den kan varieres i det uendelige, og efter min seneste snickerskreation fik jeg åbenbart ikke stillet mit behov, hvorfor der kom til at indgå en carob-udgave i dette projekt 😀
Ingredienserne er som altid få, og har du ikke carobpulver i huset, kan du eventuelt erstatte dette med kakaopulver eller blot helt udelade 🙂 – Dog giver pulveret en super lækker smag, som blandt andet også er kendetegnende for mine og familiens yndlingskugler 😀
Til en form med målene 10 x 16 cm. skal du bruge / for a 10 x 16 cm plastic tin, you’ll need:
BUND / BASE:
- 150 g. friske dadler (vægt uden sten) / 150 g fresh dates, pitted
- 130 g. mandler / 130 g almonds
- 40 g. solsikkekerner (eller flere mandler) / 40 g sunflower seeds (or more almonds)
KARAMEL / CARAMEL:
- 70 g. friske dadler (vægt uden sten) / 70 g fresh dates, pitted
- 70 g. peanut butter (jeg brugte crunchy) / 70 g peanut butter (I used crunchy)
- 4 tsk. carobpulver / 4 tsp carob powder
- 1 dl. vand / 1 dl water
BUNDEN: Prop alle ingredienserne i foodprocessoren og blend indtil det hele er nogenlunde finthakket. “Puls” til sidst basen et par gange indtil den begynder at samle sig og du selv vil kunne samle den til en sammenhængende masse med hænderne. Tryk bunden ud i en filmbeklædt form og sæt på køl mens du laver karamellen.
KARAMEL: Put alle ingredienser i din foodprocessor og blend med et par stop undervejs for at skrabe siderne. Når karamellen er ensartet og let flydende, hældes den over bunden. Bank formen let mod bordkanten og lad kagen sætte sig lidt i fryseren. Opbevares sidenhen i en lufttæt beholder på køl <3
English:
THE BASE: Pop all the ingredients into your food processor and blend until finely chopped. End with “pulsing”
a few times until the mixture gathers together and holds its shape when squeezing between your fingers. Press the base into a plastic tin lined with plastic wrap and set in fridge while making the caramel.
THE CARAMEL: Add all the ingredients to your food processor and blend with a few stops in order to scrape down the sides. When the mixture is homogeneous and lightly liquid you pour it over the base. Knock the baking tin against the surface of the kitchen counter and set in the freezer for a while before slicing. Store the cake in an airtight container afterwards <3
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu