Proteinrige rosinbarer | Protein packed raisin bars

Sød kartoffelbrownie med kanel | Sweet potato brownies with cinnamon

Den søde rodfrugt skaber ren magi! (English recipe below)

Jeg var så heldig at have et par søde kartofler liggende, som lidt lå og kaldte på at blive brugt. Så i stedet for at lave de klassiske fritter (som desuden også er ret så lækre!), tænkte jeg, at det var på tide at prøve dem af i en form for brownie.

Og mums, det blev vellykket! For ligesom det var tilfældet med min bønnebrownie – hvor bønnerne skabte det lækreste resultat, har kartoflerne i denne kreation bidraget med en perfekt og super svampet konsistens!

Sammen med de let brændte mandler, det samtidig med et delikat crunch tilfører kagen en intens smag, har denne brownie de ultimative teksturer kørende for sig! 😀

Jeg har blandt andet brugt chiafrø fra EARTH Nordic, affedtet kokosmel som eneste “melprodukt” samt kanel og kakao som ekstra smagsgivere. Så hvis du mangler en glutenfri, proteinrig og paleo-venlig smagfuld kage, er svaret altså nedenfor 😉

Til en form med målene 22 x 22 cm. / for a 22 x 22 cm. baking pan, you’ll need:

  • 3 medium søde kartofler (ca. 200 g. tilberedt og pillet) / 3 medium sweet potatoes (approx. 200 g cooked and peeled)
  • 3 æg / 3 eggs
  • 50 g. fedtreduceret kokosmel / 50 g defatted coconut flour
  • 2 spsk. chiafrø / 2 tbsp chia seeds
  • 1,5 spsk. Bodylab Zero eller Sukrin / 1,5 tbsp powdered Erythritol or other sweetener of choice
  • 1 spsk. kakaopulver / 1 tbsp cocoa powder
  • 1 spsk. kanelpulver / 1 tbsp cinnamon powder
  • 3 tsk. citronsaft / 3 tsp lemon juice
  • 1 dl. vand / 1 dl water
  • 2 håndfulde mandler + til pynt / 2 handfuls of almonds + for garnish

Start med at rense kartoflerne, snit et dybt “kors” i dem alle og bag dem ved 200°C i ca. 25 minutter (eller indtil møre). Lad dem køle af før du trækker skrællen af. De klargjorde kartofler proppes i foodprocessoren sammen med de resterende ingredienser – på nær mandlerne – og der blendes indtil en ensartet og cremet masse opstår. Smag til, om du foretrækker mere sødme/syre. Vend dejen over i en skål hvor du blander den godt sammen med grofthakkede mandler. Fordel massen i en bageform/et ildfast fad beklædt med bagepapir, pynt med et par mandler og bag den ved 180°C i
ca. 35 minutter. Sæt kagen til afkøling på en bagerist – lad den forblive i fadet et kvarters tid – og løft så kagen ud til fuldstændig afkøling før du trækker bagepapiret af og skærer i mindre stykker. Opbevar efterfølgende kagen tætlukket på køl <3

English:

Rinse the potatoes, cut a deep “cross” in them and bake at 200°C for about 25 minutes (or until tender). Let them cool before peeling. Pop the peeled potatoes into your food processor along with the rest of the ingredients – except from the almonds – and blend until homogeneous and creamy. Test taste in order to regulate with sweetener/lemon juice. Pour the dough into a bowl where you mix it with roughly chopped almonds. Pour the mixture into a baking pan/an ovenproof dish lined with parchment paper, sprinkle with a few almonds on top and bake at 180°C for about 35 minutes. Let cool on a baking rack – IN the baking pan for about 15 minutes – then lift it out and let cool completely before releasing from the parchment paper. Store the brownies in an airtight container in the fridge afterwards <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinrige rosinbarer | Protein packed raisin bars