Sød kartoffelbrownie med kanel | Sweet potato brownies with cinnamon

Marcipanbidder | Marzipan bites

Lækre, bløde bidder <3 (English recipe below)

Har været så heldig at modtage TO LITER æggehvide fra Bodylab, da de netop har lanceret en økologisk en af slagsen. Og selvfølgelig er det første, jeg tænker på – også her om sommeren – marcipan!

Til nytår lavede jeg mit eget lille kransekagetårn af hjemmelavet marcipan, men denne gang blev det til nogle lækre, bløde marcipanbidder, hvis toppe bliver akkompagneret af et perfekt crunch fra bunden bestående af solsikkekerner og kokosmel.

For at det hele ikke bliver sødt med sødt på, har jeg tilsat lidt citronsaft til marcipanbasen. Dette gør altså underværker og kan klart anbefales! 🙂

Til en brødform skal du bruge / for a loaf tin you’ll need:

BUND / BASE:

  • 200 g. friske dadler (udstenet vægt) / 200 g fresh dates, pitted
  • 170 g. solsikkekerner / 170 g sunflower seeds
  • 30 g. kokosmel / 30 g shredded coconut

MARCIPAN / MARZIPAN:

BUNDEN: Prop alle ingredienserne i foodprocessoren og blend indtil det er mikset og let klistret. Tryk massen ud i en filmbeklædt brødform (brug filmen som låg, når du trykker dejen ud). Sæt i fryseren mens du laver marcipanen.

MARCIPANEN: Start med at blende mandlerne til mel. Tilsæt nu sødning og blend kort. Hæld æggehvide ved mens der fortsat blendes. Smag til med citronsaft. Massen vil være godt klistret, men kan samles i en klump med hænderne. Tryk marcipanen ud på bunden (igen ved at bruge filmen som låg) og sæt den tilbage i fryseren. Når den har sat sig i et stykke tid, kan den skæres ud i bidder. Opbevares sidenhen på køl <3

English:

THE BASE: Pop all the ingredients into your food processor and blend until combined. The mixture will be a bit sticky. Transfer the mixture to a loaf tin lined with plastic wrap and press it out by using the wrap as a “lid”. Set in the freezer while making the marzipan.

THE MARZIPAN: Blend the almonds into a fine meal a
nd add the powdered sweetener. Now you pour the egg white into the meal mixture while the machine is still blending. Adjust the taste with some lemon juice. The mixture will be quite sticky but can be shaped with your hands. Press it out on top of the base (again by using the wrap as a lid) and pop back in the freezer. When set for a while you can cut into bites and store in the fridge afterwards <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sød kartoffelbrownie med kanel | Sweet potato brownies with cinnamon