Svampet & simpel banankage | Moist & simple banana cake

Eksotisk no bake brownie | Exotic no bake brownies

Snakset, råt og sommerligt! <3 (English recipe below)

Natuzone har været så søde at sende mig deres produkter, så jeg kunne afprøve dem og se, hvorledes de fungerer i  mine opskrifter. De har tre spændende produkter i deres sortiment: sojaprotein, ærteprotein og så kakaofibre. De to førstnævnte er ret så ligetil: nemlig proteiner udvundet af henholdsvis sojabønner og gule ærter, mens sidstnævnte er rimeligt nyt for mit vedkommende.

For hvem havde nogensinde troet, at man kunne imødekomme anbefalingerne om en fiberrig kost ved at indtage kakaopulver? Ikke mig i hvert fald. Men med Natuzones kakaofibre er det faktisk tilfældet. Fiberen er nemlig fremstillet ved en fintmaling af den ristede skal, som omkranser kakaobønnen, og denne skal viser sig altså at være særdeles fiberrig (hele 65 g. pr. 100 g.!)

Modsat kakaopulver, som vi kender det, er denne fiberrige pulver langt sødere i smagen og slet ikke så bitter, som ren kakao ellers er. Derfor har jeg i denne opskrift opnået en rigtig delikat chokoladesmag, som sammen med sojaproteinet har resulteret i en super proteinrig, raw og ikke mindst vegansk brownie. – Den er godt snasket, mums og smager af et stykke mere 😉

Kendetegnende for Natuzone er blandt andet et ønske om at kunne tilbyde forbrugerne bæredygtige og plantebaserede produkter, hvor kvaliteten altid vil stå højest. – Dette tiltaler en mad-/helsenørd som mig utroligt meget, hvorfor jeg er super begejstret for hele konceptet samt deres lækre produkter! – Jeg håber på, at deres sortiment bliver meget større med tiden 😉

Til en form med målene 14 x 21 cm. skal du bruge / for a 14 x 21 cm container, you’ll need:

  • 1/2 mango / 1/2 mango
  • 3 nektariner / 3 nectarines
  • 60 g. havregryn / 60 g quick oats
  • 60 g. kokosmel / 60 g shredded coconut
  • 30 g. sojaprotein / 30 soy protein
  • 10 g. kakaofibre / 10 g cocoa fibre

Start med at blende frugterne til en ensartet mos i din foodprocessor. Du skal nok skrabe siderne et par gange. Tilsæt kokosmel og sojaprotein og blend endnu engang med et par stop for at skrabe siderne. Tilsæt havregryn og gentag proceduren. Til sidst tilsætter du kakaofiberen og blender med et par stop for at skrabe massen sammen. Smag eventuelt til med mere kakaofiber eller kokos. Hæld den klistrede masse over i en filmbeklædt plasticform og lad den sætte sig et par timer på frys. Hvis den når at fryse helt til is, skal den før servering optø lidt i køleskabet. Her opbevares den efterfølgende i en lufttæt beholder. Vil du have en mere fast brownie at bide i, bør den opbevares på frys <3

English:

Blend the fruits until homogeneous – you may have to scrape the sides af few times. Add coconut and soy protein and blend again with a few stops in order to scrape down the sides. Add oats and repeat the procedure. At last you add the cocoa fibre and blend with a few stops in order to gather the mixture with a spatula. Adjust the taste with cocoa fibre or coconut if you like. Pour the sticky dough into a container lined with plastic wrap and set in the freezer for a few hours. If the cake ends up completely frozen it must defrost a bit in the fridge before serving. Store in an airtight container in the fridge afterwards. If you prefer your brownie with a firm bite (despite of a “stickylicious” texture)  you should store the cakes in the freezer <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampet & simpel banankage | Moist & simple banana cake