Fiberrige kakaokugler | High fiber cocoa balls

Pandekager med vegansk kakaomælk | Pancakes with vegan chocolate milk

Saftige, små, veganske pandekager på tre ingredienser <3 (English recipe below)

Efter min første bid af disse seriøst simple pandekager spørger jeg mig selv, hvorfor det sker så sjældent, at jeg rent faktisk laver mig sådan en stak. For disse smager noget så lækkert og ikke mindst af mere end blot én! 😉

Og ikke nok med at smagen er på sit højeste, ja så er ingredienslisten altså på det minimale. Samtidig synes jeg også, det er lækkert, med et vegansk alternativ til de “traditionelle” bananpandekager på æg og, ja, bananer 😀

I disse skønheder er der dog også bananer. Disse giver nemlig den perfekte sødme uden behov for yderligere tilsætning. Og som noget helt nyt har jeg som væske gjort brug af Oatlys kakaomælk, som er en plantebaseret mælketype lavet på havregryn. Jeg fandt min i SuperBrugsen, og den er virkelig lækker! Den er samtidig uden tilsat sukker, men derimod sødet med agavesirup, hvis glykæmiske index er i den lave ende. Rent win-win 😉

Udover banan og “kakaomælk” indeholder de flade kager havregryn og ellers intet andet. Men efter lyst og behov kan man jo tilsætte alt fra vanillepulver og kanel til bær og chokoladestykker 😉 – Her er de serveret med min smørbare snickers <3

Til 8 små pandekager / serves 8 small pancakes:

Prop alle ingredienserne i foodprocessoren og blend indtil ensartet og cremet. Hæld eventuelt massen over i en kande med tud. Varm en pande op med kokosolie (eller hvad du foretrækker) på høj varme og skru ned på lidt over middel når du har hældt dej på panden. Dejen vil være skrøbelig, så små pandekager er altså det letteste at arbejde med. Når den har sat sig godt og kan vendes uden at gå i stykker, færdigsteges pandekagen på den modsatte side <3

English:

Blend all the ingredients in your food processor until homogeneous and creamy. You can pour the dough into a pitcher to make the pouring easy. Heat a pan with coconut oil (or what you prefer) on high heat and turn the temperature down to above middle heat when you have poured dough in the pan. The dough will be fragile so small pancakes are preferable. When the pancake has set fully and can be flipped over without breaking, you fry it on the opposite side <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiberrige kakaokugler | High fiber cocoa balls