Sprøde knækbrød | Crispy crispbread

Rå chokoladecookies med chokoladestykker | Raw chocolate chip cookies

Intens chokoladesmag og lækkert bid! <3 (English recipe below)

Mums hvor er disse rå cookies bare lækre! De er super simple at lave og kræver blot fem ingredienser. De er lige så vanedannende som mine seneste rå kanelcookies, og når de kan klases sammen på fem minutter, ja så bliver de svære at holde sig fra 😉

Jeg har foruden kakao gjort brug af lucumapulver, som jeg tidligere har haft stor succes med i eksempelvis dette bananbrød samt disse super lækre rosinkugler 🙂 – Smagen er svær at karakterisere, men en let sødme samt delikat syre er nok det, der er bedst betegnende.

For lidt lækkert knas samt en endnu mere intens chokoladesmag har jeg tilsat en god mørk chokolade – faktisk Vivanis på hele 99%, men som oftest bruger jeg denne på 92%. – Kendetegnende for dem begge er, at de er sødet med kokossukker frem for almindeligt raffineret sukker, hvorved fordelen er et noget lavere glykæmisk indeks 🙂

Til et fad med målene 22 x 22 cm. / for a 22 x 22 cm baking pan:

  • 200 g. friske dadler (udstenet vægt) / 200 g fresh dates, pitted
  • 180 g. havregryn / 180 g quick oats
  • 30 g. mørk chokolade (jeg brugte en som denne) / 30 g dark chocolate (I used a 99% variety sweetened with coconut sugar)
  • 15 g. kakaopulver / 15 g cocoa powder
  • 15 g. lucumapulver / 15 g lucuma powder

Start med at blende de udstenede dadler med havregryn, kakao og lucumapulver i en foodprocessor. Det skal have et stykke tid med nogle puls undervejs. Når det er finthakket og så småt begyndt at hænge sammen, tilsætter du chokoladen brækket i et par grove stykker og blender det hele sammen med endnu et par puls undervejs. Når massen har samlet sig til en klistret dej, trykker du den ud i en filmbeklædt form (brug noget af filmen som låg til at trykke ovenpå) og sætter på køl. Når den har sat sig, kan den stikkes ud til cookies, som opbevares i en lufttæt beholder på køl <3

English:

Blend the pitted dates with the oats, cocoa powder and lucuma powder in a food processor. When finely chopped and the lump starts gathering, you add the chocolate ? roughly broken into smaller pieces. Blend with a few pulses until the lump is combined and turns into a sticky dough. Press it into a small container lined with plastic wrap (use some of the wrap as a lid to make the pressing easy) and set in fridge. When once set, you can use a cookie cutter and store the cookies in an airtight container in the fridge <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde knækbrød | Crispy crispbread