Proteinrige, veganske cornflakes | Protein packed, vegan corn flakes
Sagde du hjemmelavede cornflakes?! (English recipe below)
– Det tror jeg nok lige! Det kan diskuteres, om det økonomisk betaler sig, men tre ting er sikre: de sprøde flager er sjove og super nemme at lave, og så er det bare særdeles fedt at vide, hvad der i grunden er i ens morgenmad! 😀
Jeg har her højnet proteinindholdet i de traditionelle cornflakes ved at tilsætte risprotein fra Bodylab. Jeg brugte “Smooth Chocolate”-varianten, så det blev samtidig et “chokoladet” resultat, hvilket vi jo bestemt ikke klager over 😉
Jeg vil mene, at det fungerer lige så fint med wheyproteinpulver – dette samt en helt neutral model vil jeg helt sikkert snarest eksperimentere med! 😀
Portionen her svinder ret så hurtigt, da jeg har erfaret, at flagerne gør sig ret så godt som en knasende snack i sig selv! – Så skal der være til adskillige morgener, vil jeg nok anbefale at doble op 😉
Til 2 bageplader / for 2 baking sheets:
- 3,5 dl. vand / 3,5 dl water
- 3 dl. fuldkornsmajsmel / 3 dl cornmeal
- 0,5 dl. risproteinpulver (jeg brugte “Smooth Chocolate”) / 0,5 dl rice protein powder (I used one with chocolate flavour)
- 0,5 tsk. salt / 0,5 tsp salt
Start med at mikse de tørre ingredienser i en skål. Hæld nu vand ved og rør det hele godt sammen med en dejskraber til en let tyktflydende dej. Bred denne ud i et tyndt lag fordelt på to bageplader og bag ved 180°C i ca. 15 minutter. Tag pladerne ud og skru ned på 130°C. Mens ovnen køler ned, brækker du dejen i små cornflakeslignende stykker og bager dem færdigt i ca. 1 time og et kvarters-tid – eller indtil sprøde. Vend dem et par gange undervejs. Opbevar i en dåse med bagepapir under låget <3
English:
Mix all the dry ingredients in a bowl. Add water and mix it well with a spatula until you have a lightly thickened and liquid dough. Spread the dough in a thin layer onto two baking sheets and bake for about 15 minutes at 180°C. Take out the sheets and turn the heat down to 130°C. While the oven cools down, you break the dough into small flakes and bake those for about 1 hour and 15 minutes – or until crispy. Flip once in a while. Store the corn flakes in a cooking tin with parchment paper underneath the lid <3
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu