Spirulinahjerter med kokos | Spirulina hearts with coconut

Proteinrige, veganske cornflakes | Protein packed, vegan corn flakes

Sagde du hjemmelavede cornflakes?! (English recipe below)

– Det tror jeg nok lige! Det kan diskuteres, om det økonomisk betaler sig, men tre ting er sikre: de sprøde flager er sjove og super nemme at lave, og så er det bare særdeles fedt at vide, hvad der i grunden er i ens morgenmad! 😀

Jeg har her højnet proteinindholdet i de traditionelle cornflakes ved at tilsætte risprotein fra Bodylab. Jeg brugte “Smooth Chocolate”-varianten, så det blev samtidig et “chokoladet” resultat, hvilket vi jo bestemt ikke klager over 😉

Jeg vil mene, at det fungerer lige så fint med wheyproteinpulver – dette samt en helt neutral model vil jeg helt sikkert snarest eksperimentere med! 😀

Portionen her svinder ret så hurtigt, da jeg har erfaret, at flagerne gør sig ret så godt som en knasende snack i sig selv! – Så skal der være til adskillige morgener, vil jeg nok anbefale at doble op 😉

Til 2 bageplader / for 2 baking sheets:

  • 3,5 dl. vand / 3,5 dl water
  • 3 dl. fuldkornsmajsmel / 3 dl cornmeal
  • 0,5 dl. risproteinpulver (jeg brugte “Smooth Chocolate”) / 0,5 dl rice protein powder (I used one with chocolate flavour)
  • 0,5 tsk. salt / 0,5 tsp salt

Start med at mikse de tørre ingredienser i en skål. Hæld nu vand ved og rør det hele godt sammen med en dejskraber til en let tyktflydende dej. Bred denne ud i et tyndt lag fordelt på to bageplader og bag ved 180°C i ca. 15 minutter. Tag pladerne ud og skru ned på 130°C. Mens ovnen køler ned, brækker du dejen i små cornflakeslignende stykker og bager dem færdigt i ca. 1 time og et kvarters-tid – eller indtil sprøde. Vend dem et par gange undervejs. Opbevar i en dåse med bagepapir under låget <3

English:

Mix all the dry ingredients in a bowl. Add water and mix it well with a spatula until you have a lightly thickened and liquid dough. Spread the dough in a thin layer onto two baking sheets and bake for about 15 minutes at 180°C. Take out the sheets and turn the heat down to 130°C. While the oven cools down, you break the dough into small flakes and bake those for about 1 hour and 15 minutes – or until crispy. Flip once in a while. Store the corn flakes in a cooking tin with parchment paper underneath the lid <3 

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spirulinahjerter med kokos | Spirulina hearts with coconut