Proteinrige blondies | Protein packed blondies

Snasket brownie med tahintop | Gooey brownie with tahini topping

Den ultimativt lækreste kage! <3 (English recipe below)

Og det er ikke engang en overdrivelse! Jeg blev lidt (læs: meget) overrasket over selv at sætte tænderne i denne kreation, for hold nu MUND hvor kører det hele bare for den!

Browniens super snaskede og perfekt bløde konsistens sammen med den cremede karamellignende top er helt alvorligt et MATCH MADE IN HEAVEN! – Og med små knasende overraskelser i form af halve og hele hasselnøddekerner fra World of Nuts måtte jeg med denne kage i bogstaveligste forstand sige til mig selv, at det nu måtte være nok!

– For det er lige som om, at det bare ikke stopper ved ét stykke.. Den smager nemlig så vidunderligt af MERE, så to-tre stykker i rap blev det vist nok til 😉

Ingredienslisten er faktisk ret så simpel, ligesom fremgangsmåden er lige så overskuelig som altid. – Min trofaste hjælper, foodprocessoren, klarer nemlig størstedelen af arbejdet. Og med en kort bagetid – ja så er der altså ikke langt fra lyst til nydelse! 🙂

Til en form med målene 22 x 22 cm / for a 22 x 22 cm baking pan:

BROWNIE:
  • 300 g. mælk (din foretrukne variant) / 300 g milk of choice
  • 200 g. havregryn / 200 g quick oats
  • 110 g. friske dadler (udstenet vægt) / 110 g fresh dates, pitted
  • 80 g. hasselnødder / 80 g hazelnuts  
  • 40 g. ærteprotein / 40 g pea protein powder
  • 30 g. kakaopulver / 30 g cocoa powder
  • 3 æg / 3 eggs
TOPPING:
  • 160 g. friske dadler (udstenet vægt) / 160 g fresh dates, pitted
  • 40 g. tahin (usaltet) / 40 g tahini (unsalted)
  • 10 g. peanut butter (jeg brugte creamy) / 10 g peanut butter (I used creamy)
  • 0,5 dl. vand / 0,5 dl water

BROWNIE: Start med kort at blende havregryn, ærteprotein og kakaopulver sammen. Tilsæt nu de resterende ingredienser på nær hasselnødder og blend indtil cremet og ensartet. Hæld massen over i en skål og vend de grofthakkede nødder i. Hæld dejen i en bageform/et ildfast fad beklædt med bagepapir og bag ved 180°C i 14 minutter. Befri straks fra bagepapiret og sæt til afkøling på en bagerist.

TAHINTOP: Blend alle ingredienserne i din foodprocessor indtil cremet og ensartet (skrab siderne et par gange) og smør så karamellen oven på den fuldstændigt afkølede kage. Opbevares sidenhen i en lufttæt beholder på køl <3

English:

BROWINIE: Start with blending the oats, cocoa powder and pea portein shortly in your food processor. Now add in the rest of the ingredients except from the nuts and blend until creamy and homogeneous. Pour the dough into a bowl and then – carefully by using a spatula – mix in the roughly chopped hazelnuts. Pour the mixture into a baking pan lined with parchment paper and bake at 180°C for 14 minutes. Release the cake from parchment paper and let cool on a baking rack.

TAHINI TOP: Blend all the ingredients in your food processor until creamy and homogeneous (scrape down the sides a few times) and spread the caramel on top of the cooled brownie base. Store in an airtight container in the fridge afterwards <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

4 kommentarer

  • Josefine

    Hej Emma! Tusinde tak for dine søde ord, det gør mig SÅ glad at høre, at du finder inspiration i mine sager

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Hej Emma! Tusinde tak for dine søde ord, det gør mig SÅ glad at høre, at du finder inspiration i mine sager

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Hej Josefine. Først en kæmpe tak for din lækre blog og Instagram med de lækreste opskrifter!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Hej Josefine. Først en kæmpe tak for din lækre blog og Instagram med de lækreste opskrifter!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinrige blondies | Protein packed blondies