Blondie med protein & blommer | Blondies with protein & plums

Minibrød med sød kartoffel & ærteprotein | Sweet potato mini loaves with pea protein

Saftige, svampede og super sunde minibrød! <3 (English recipe below)

Endelig har jeg hjemmebagte sager til fryseren igen! 😉 – Normalt har jeg altid mine elskede gulerodsboller liggende på frys, men af en eller anden mærkværdig årsag, var deres plads fuldstændig tom?.. Så det skulle der selvfølgelig gøres noget ved 😀

Så stærkt inspireret af gulerodsbollerne så jeg mit snit til at få brugt et par søde kartofler, som jeg havde i køleren. Og mums for en alt for lækker konsistens, jeg endte ud med! Sammen med de knasende kerner, den fugtige midte og let sprøde skorpe er det nemlig bare spot on med disse herligheder 😉

Da jeg har tilsat lidt ærteprotein fra Natuzone, blev dejen ekstra fast, idet proteinet suger væske til sig. Jeg besluttede mig derfor for at lave minibrød ud af portionen, da konsistensen var så fast, at den let kunne trilles og formes til ønsket facon 🙂 – Og så er minibrød jo ret oplagte til de mange madpakkedage, vi nu går i møde 😀

Takket være den søde rodfrugt, har brødene også en super delikat sødme, som gør sig godt i selskab med såvel Nutella og nøddesmør som smøreost og syltetøj 🙂

Giver 12-14 minibrød / serves 12-14 mini loaves:

  • 300 g. sød kartoffel (skrællet vægt – ca. 3 mellemstore) / 300 g sweet potato (peeled – approx. 3 medium sized)
  • 250 g. havregryn / 250 g quick oats
  • 80 g. solsikkekerner / 80 g sunflower seeds
  • 40 g. ærteprotein / 40 g pea protein
  • 30 g. græskarkerner / 30 g pumpkin seeds
  • 3 M/L æg / 3 M/L eggs
  • 1 tsk. salt / 1 tsp salt

Start med at blende havregryn, ærteprotein og salt til en ensartet mel. Hæld melblandingen over i en skål og tilsæt kernerne. Blend nu kartoflerne til en fin puré (skrab siderne et par gange) og vend den over i melet sammen med æggene. Vend det hele godt sammen (jeg brugte en dejskraber og derefter hænderne), og når massen er helt fast, former du minibrød deraf. Skær et par riller i hvert brød og gør dem så lidt våde ved brug af en forstøver. Bag brødene ved 200°C i ca. 20 minutter og sæt dem så til afkøling på en bagerist. Bagepapiret skal måske trækkes lidt forsigtigt af nogle af brødene for at bunden ikke bliver siddende på papiret <3

English:

First up: blend the oats, pea protein and the salt into a fine flour. Pour the flour mix into a bowl where you mix it with the seeds. Blend the peeled potatoes until a fine purée and pour this along with the eggs into the flour mix. Combine everything well with a spatula and your hands too ? and when it is mixed well and the dough is firm you roll it into small loaves. Make a few cuts in each, spray with some water and then bake at 200°C for about 20 minutes. Let cool on a baking rack. You might want to release the loaves carefully by pulling the paper off so that the bottom will not stick to the paper <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blondie med protein & blommer | Blondies with protein & plums