Sprøde & spicy linsedeller | Crisp & spicy lentil patties

Brownie med kikærter, kokos & kakaofibre | Brownie with chickpeas, coconut & cocoa fibre

Mums for en svampet og vegansk sag <3 (English recipe below)

Kikærterne er virkelig godt kamufleret i denne lækre brownie, som mest af alt smager af kokos, kakao og ja, bare lækkert! 😉

Konsistensen er super svampet, og de knasende let brændte cashewnødder på toppen spiller altså bare perfekt sammen dermed. Kagen er – til trods for at være vegansk – særdeles proteinrig, da der ud over kikærter også er sojaprotein tilsat.

Det er Natuzones lækre produkter, jeg blandt andet har gjort brug af i kreationen. Både kakaofibrene samt sojaproteinet er nemlig derfra, og disse naturlige råvarer skuffer altså bare aldrig! – Jeg har brugt Natuzones produkter op til flere gange, og mit seneste bananbrød med kakaofibre samt disse minibrød med deres ærteprotein blev altså begge en stor succes!

Kagen er helt “melfri” – så det tætteste, vi kommer på mel, er det tilsatte kokosmel 😉 Brownien er på lige under 10 ingredienser, foodprocessoren klarer jobbet for en, og bagetiden er på ca. 20 minutter, så ikke meget kan holde én fra at kaste sig ud i denne kreation 🙂

Til en form på 22 x 22 cm. / for a 22 x 22 cm baking pan:

  • 3 dl. vand / 3 dl water
  • 340 g. kikærter (udblødt + drænet vægt) / 340 g chickpeas (soaked + drained weight)
  • 110 g. friske dadler (udstenet vægt) / 110 g fresh dates, pitted
  • 50 g. kokosmel / 50 g shredded coconut
  • 30 g. kokossirup / 30 g coconut syrup
  • 30 g. kakaofibre / 30 g cocoa fibre
  • 30 g. sojaprotein / 30 g soy protein
  • 10 g. kakaopulver / 10 g cocoa powder
  • 2 tsk. vanillepulver / 2 tsp vanilla powder
  • Cashewnødder til pynt / cashew nuts for garnish 

Start med at skylle de iblødsatte kikærter og dræn dem. Blend så disse med de øvrige ingredienser på nær kokosmel, sojaprotein og cashewnødder. Når massen er ensartet og cremet, tilsætter du kokosmel og sojaprotein og blender, indtil dette er inkorporeret i massen. Hæld dejen over i et ildfast fad/en form beklædt med bagepapir og pynt med et par cashewnødder. Bag kagen ved 180°C i ca. 22-24 minutter og lad den så sætte sig kort forblivende i formen før du befrier den fra bagepapiret og sætter den til fuldstændig afkøling på en bagerist. Opbevar kagen i en lufttæt beholder på køl <3

English:

Start with rinsing the soaked chickpeas and then drain them. Blend these with the rest of the ingredients except from the shredded coconut and soy protein. When the mixture is homogeneous and creamy, you add the coconut and soy protein and blend until incorporated. Pour the dough into a baking pan lined with parchment paper and bake at 180°C for about 22-24 minutes and let the cake set for a while by staying in the baking pan. Then, release from paper and let the brownie cool completely on a baking rack. Store in an airtight container in the fridge <3 

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde & spicy linsedeller | Crisp & spicy lentil patties