Karamelbarer med peanut butter & kakao | Caramel bars with peanut butter & cocoa

Kanelkage med kokos | Cinnamon cake with coconut

Svampet efterårskage <3 (English recipe below)

Jeg kan næsten ikke komme i tanke om noget, der rimer mere på efterår end selvplukkede æbler! Og siger man “kanel” i samme åndedrag, bliver det altså ikke mere efter bogen 😉

Derfor er det selvfølgelig ovenstående råvarer, som pryder dagens opskrift. Det er en super simpel og svampet kage, som samtidig får lidt sej sprødhed ved hjælp af de tynde æbleskiver på toppen.

I selve dejen er der ud over delikate kanelnoter også et lækkert crunch fra det tilsatte kokosmel. Jeg er simpelthen bare vild med den smag, dette hvide “nøddemel” bidrager med i bagværk 😀

Opskriften kræver som stort set altid blot en foodprocessor, hvori alle ingredienserne mikses til en cremet og lækker substans, og så er det en bagetid på blot 20 minutter, vi taler om 🙂

Du skal bruge / you’ll need:

  • 370 g. mælk (din foretrukne variant) / 370 g milk of choice
  • 300 g. havregryn / 300 g quick oats
  • 100 g. friske dadler (udstenet vægt) / 100 g fresh dates, pitted
  • 40 g. kokosmel / 40 g shredded coconut
  • 2 store æg (eller mere mælk ved mindre æg) / 2 large eggs (or more milk if small eggs)
  • 2 spsk. kanelpulver / 2 tbsp cinnamon powder 
  • 1 æble / 1 apple

Start med at blende alle ingredienser på nær kokosmel og æble i din foodproessor. Tilsæt kokosmel og blend indtil massen er let klæbrig, cremet og ensartet – skrab siderne et par gange. Er massen for tyk spæd da op med mere mælk. Hæld den tyktflydende masse over i en form/et ildfast fad beklædt med bagepapir, skær tynde skiver af æblet og placér disse i dejen. Bag kagen ved 180°C i 20 minutter og lad den sætte sig lidt i formen før den befries fra bagepapir og sættes til afkøling på en bagerist. Opbevar kagen i en lufttæt beholder på køl <3

English:

Blend all the ingredients except from the coconut and the apple in your food processor. Add in the shredded coconut and blend until slightly sticky, homogeneous and creamy – scrape down the sides a few times. Is the batter too thick, add more milk. Pour the mixture into a baking pan/an ovenproof dish lined with parchment paper, cut the apple into thin slices and decorate the cake with these. Bake the cake at 180°C for 20 minutes and let set a bit in the pan before releasing it from parchment paper and let cool on a baking rack. Store the cake in an airtight container in the fridge <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karamelbarer med peanut butter & kakao | Caramel bars with peanut butter & cocoa