Glutenfrit blenderbrød med gulerødder
Sprød skorpe og moist midte – det letteste og lækreste brød!
På trods af et par tidligere delte brødopskrifter herinde synes jeg altså, at det er på sin plads, at denne forenklede, ultralette og særdeles velsmagende version kommer på bloggen også! ?
Jeg har i denne udgave tilsat lidt væske, hvilket gør, at brødet kan smækkes sammen i en foodprocessor på ingen tid for så at komme direkte ind i ovnen efterfølgende. – Denne simpelthed er jeg altså vild med! ?
Til 1 brød:
- 500 g. gulerødder (skrællet vægt)
- 400 g. havregryn
- 100 g. mælk (valgfri variant)
- 4 æg
- Solsikkekerner
- Græskarkerner
- Evt. salt
Start med at blende havrerynene til mel og tilsæt så de resterende ingredienser undtagen kerner. Blend indtil helt ensartet og cremet, tilsæt den ønskede mængde kerner og blend super kort blot for at inkorporere dem i massen. Hæld så dejen over i en brødform beklædt med bagepapir og drys med ekstra kerner, der trykkes let ned i dejen. Bag brødet ved 200°C varmluft i 40-45 minutter og lad det sætte sig under afkøling på en bagerist. Opbevares efterfølgende i en frostpose på køl ?
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu