Sprøde & salte havrekiks
Fra blød grød til sprød snack! – Disse havrekiks er altså genialt lette at lave! Og det bedste af det hele er selvfølgelig deres delikate knæk 😉
Til 2,5 bradepande:
- 6 dl. vand
- 3 dl. havregryn
- 2 dl. solsikkekerner
- 1 dl. olie (her: rapsolie)
- 2 tsk. salt
Start med at koge gryn, salt og vand sammen til en tyk grød og lad den tykne let mens den afkøler ganske kort. Rør solsikkekerner sammen med grøden og tilsæt så olien. Rør det godt sammen. Fordel nu grøden på 3 bradepander beklædt med bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå, hvorved du kan brede grøden ud i et jævnt, tyndt lag ved brug af hænderne. Fjern det øverste lag papir og bag kiksene ved 200°C varmluft i 35 minutter. Løft bagepapiret med kiksene af bradepanderne og lad dem afkøle på en bagerist før de brækkes i mindre stykker. Opbevares i en kagedåse med bagepapir mellem låg og dåse for at holde dem sprøde ?
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu