Vegansk bananbrød med kaffesmag

Sprøde & salte havrekiks

Fra blød grød til sprød snack! – Disse havrekiks er altså genialt lette at lave! Og det bedste af det hele er selvfølgelig deres delikate knæk 😉

Kiksene er let salte, har et perfekt crunch og er tilsat knasende solsikkekerner, som har fået den dejligste brændte smag efter en tur i ovnen.

Det fantastiske ved havrekiksene er den særdeles simple fremgangsmåde. Det er ganske enkelt en hurtig omgang grød, der røres sammen, og så er den ellers bare lige til at brede ud på et par bradepander. Det slemmeste er vel egentlig ventetiden, mens de hygger sig i ovnen 😉

Til 2,5 bradepande:

Start med at koge gryn, salt og vand sammen til en tyk grød og lad den tykne let mens den afkøler ganske kort. Rør solsikkekerner sammen med grøden og tilsæt så olien. Rør det godt sammen. Fordel nu grøden på 3 bradepander beklædt med bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå, hvorved du kan brede grøden ud i et jævnt, tyndt lag ved brug af hænderne. Fjern det øverste lag papir og bag kiksene ved 200°C varmluft i 35 minutter. Løft bagepapiret med kiksene af bradepanderne og lad dem afkøle på en bagerist før de brækkes i mindre stykker. Opbevares i en kagedåse med bagepapir mellem låg og dåse for at holde dem sprøde ?

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk bananbrød med kaffesmag