Glutenfrit gulerodsbrød med mandler & kerner

Rawkage med saltet peanutkaramel

Med denne uimodståelige lækkerbisken kan man ikke nøjes med bare ét stykke! – Siger det bare ? Der er nemlig alt det i, som hurtigt bliver vanedannende og bare smager af mere! – Jeg taler selvfølgelig primært om det anvendte peanut butter, men også den super lækre rawbund, som blot er lavet på kokos, mandler, peanutpulver med chokoladesmag og dadler!

Den syndigtsmagende karamel, som består af sølle tre ingredienser (well, fire med vand), spiller med sin salte smag super godt sammen med den søde bund samt de søde dadler, som karameltoppen også består af. Alt i alt taler vi altså om en hamrende lækker kreation, som kun kræver seks forskellige råvarer! – Dét er da lækkert ?

Jeg er selv kæmpe fan af rawkager, da de er så simple at lave og bare passer sig selv i køleren indtil indgtagelse. Jeg har tidligere lavet andre lækre sager med karameltoppe både med og uden salt samt én med et chokoladet tvist. Alle mine andre rawkrationer kan desuden ses lige hér ?

Til et stort fad:

BUND:

KARAMEL:

 • 80 g. friske dadler (udstenet vægt)
 • 50 g. peanut butter (jeg brugte smoo
  th)
 • 1 dl. vand
 • 1 tsk. salt

BUND: Blend alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og puls et par gange undervejs indtil de samler sig. Tryk ud i et fad beklædt med film eller bagepapir og sæt på køl, mens karamellen laves.

KARAMEL: Blend alle ingredienserne med et par skrab undervejs indtil ensartet. Hæld karamellen ud over bunden, bred den ud med en dejskraber og sæt hele kagen på køl – gerne natten over – før den skæres ud i stykker. Opbevar kagen i en lufttæt beholder på køl ?

(Indlægget indeholder affiliate links)

2 kommentarer

 • Iiih, det lyder dejligt, Elisabeth! Håber, du vil kunne lide den! – Jeg er i hvert fald fan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den lyder super lækker, helt klart en opskrift jeg skal afprøve! Jeg er selv stor fan af rawcakes, for, som du selv skriver, de passer bare sig selv og er vanvittigt vanedannende

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrit gulerodsbrød med mandler & kerner