Bananblondie med smag af saltkaramel

Bananbrød med frugtstang & friske figner

{Sponsoreret indhold}

Dette brød er simpelthen noget af det skønneste at sætte tænderne i! – Og ja, det ved jeg godt, at jeg pointerer ved stort set alle mine opskrifter på bananbrød, men det er nok fordi, at jeg bare er ret så stor fan af lige netop dét brød.. ?

I kreationen hér finder man dog en ret så lækker kombi i form af de søde bananer sammen med den skønne frugtige smag fra Castus’ figenstænger! – Disse optræder også som små stykker i brødet, og de får en super lækker tekstur efter en tur i ovnen! – Lige netop dét erfarede jeg blandt andet i denne blondie samt brownien hér, som også begge er prydet med hele stykker frugtstang, og det er altså bare en vinder! ?

Dette bananbrød har en super mild og lækker smag, som gør, at det fungerer helt perfekt som erstatning for det sædvanlige franskbrød. Jeg elsker selv at spise det med enten en skive ost, et lag peanut butter eller eksempelvis min hjemmelavede syltetøj! – Jeg er faktisk også ret pjattet med at kombinere et lag peanut butter med en skive af Castus’ frugtpålæg ovenpå! Muuums.. ?

Opskriften er super ligetil, alle ingredienserne tilberedes i en blender/foodprocessor, og så er brødet til slut toppet med sæsonens smukkeste frugt – nemlig fignen! Den elsker jeg simpelthen så meget og skal bestemt udnyttes til fulde, nu hvor den endelig er i butikkerne ?

Til 1 brød (en form på ca. 25 x 11 cm.):

Start med at blende havregryn, bananer mælk, 3 figenstænger og æg indtil ensartet og cremet. Hold et par stop undervejs for at skrabe massen sammen. Når dejen er glat, tilsættes den sidste figenstang skåret i mindre tern, og denne inkorporeres i dejen ved brug af en dejskraber. Vend dejen over i en brødform beklædt med bagepapir og pynt med den friske figen skåret i tynde skiver og mindre tern. Tryk dem let ned i overfladen med dejskraberen. Bag brødet ved 200ªC/varmluft i 40-45 minutter (hvis man som jeg kan lide et lidt “klægt” brød, skal det blot bage i 40 minutter
) og befri det så fra bagepapiret for at lade det afkøle helt på en bagerist. Opbevar bananbrødet i en tætlukket frostpose på køl ?

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananblondie med smag af saltkaramel