Rawbarer med tranebærbund & saltkaramel

Svampede bananvafler med kakao

Behøver jeg at nævne, at jeg er voldsomt begejstret for mit nye vaffeljern?! – Jeg mener: tag lige et kig på denne vaffel og se, hvor perfekt et udtryk den lige har! – Jeg tillader mig at prale, da det hovedsageligt er maskinens skyld, at kreationen har fået dets smukke udseende og ikke min ?

Det er maskinen fra Tefal med navnet “Tefal Snack Collection“, jeg her har brugt, da jeg var så heldig at få den i fødselsdagsgave efter at have ønsket mig den i årevis efterhånden.. – Men den er simpelthen også så super smart, for det er i sandhed dét, man kan kalde for en multimaskine, da der kan tilkøbes alverdens jern med forskellige mønstre og motiver! – Man kan således på det skønne monstrum lave alt fra vafler og pandekager til doughnuts, bagels og paninibrød! ?

Mit første forsøg skulle være den helt klassiske belgiske vaffel, og selvom resultatet ikke blev sprødt, smager vaflerne særdeles skønt af kakao, ligesom den svampede tekstur bestemt heller ikke er at kimse af! ? – Som topping anvendte jeg selv peanut butter, kakaonibs, vindruer og kokossirup, men kun fantasien sætter jo en grænse herfor!

Antal afhænger af størrelse; jeg fik 10-12 stk:

  • 3 modne bananer (her. 316 g.)
  • 2 æg
  • 100 g. havregryn
  • 10 g. kakaopulver

Blend alle ingredienserne og lad så dejen hvile lidt, inden den bages i vaffeljernet. Fordel et par skefulde dej på pladerne (der var ikke behov for smørelse hos mig) og bag så vaflerne godt, inden låget løftes. Læg de færdigbagte vafler til afkøling på en bagerist og opbevar eventuelle rester i en tætlukket frostpose på køl ?

(Indlægget indeholder affiliate links)

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rawbarer med tranebærbund & saltkaramel