Hyggelige morgenmadsanretninger

Bananis med chokoladefalafler & en smuk vegansk kogebog

{Bog modtaget i gave}

Se nu lige engang på disse lækre billeder! – Er det ikke næsten, så mundvandet løber? ? Jeg er i hvert fald godt tilfreds med netop at have nydt denne skål fyldt med den lækreste bananis (som jo bare altid er et hit) toppet med de skønneste chokoladefalafler!

Og ja, du læste korrekt: chokoladefalafler! – Ærligt, så havde jeg heller aldrig stødt på dét ord, før jeg stiftede bekendtskab med Christine Bondes smukke nye kogebog, Vegansk til den søde tand, som i sandhed byder på øjenguf side efter side! Selvfølgelig var navnet på opskriften lokkende i sig selv, men det samme var billedet! Og så var det samtidig alle ingredienser, jeg allerede havde i hjemmet (hvilket (u)heldigvis er tilfældet ved de fleste af opskrifterne, hvorfor jeg nok kommer til at leve af søde sager det næste lange stykke tid ?).

Valget var dog bestemt ikke nemt, for nøj hvor er der mange skønne kreationer i den bog, jeg bare MÅ prøve. Eksempelvis er jeg kæmpe fan af, at Christine har dedikeret et helt kapitel til “dem fra bageren”, hvoriblandt min all time favorite derfra – studenterbrødet – også er fortolket i en vegansk og nærende version! Det er jeg ret så begejstret for – især fordi jeg i mange år faktisk har holdt mig fra netop denne yndlingskage med visheden om, hvad den rent faktisk består af ? – Så går jeg altså mere ind får “kageaffald”, når det kommer i den hjemmelavede, rene og veganske slags som tilfældet er i bogen her ?

Men tilbage til chokoladefalaflerne! Christine har i sin bog serveret dem med en morgenmadspandekage af havre samt en græskar-/kaneldip, men efter jeg faldt over et andet mundvandsfremkaldende billede i bogen af bananis og cookie dough-kugler, kunne jeg ikke lægge tanken fra mig om, at jeg altså lidt (meget) var nødsaget til at lave en portion af den der cremede is, som vi alle kender så godt efterhånden. – Og fusioneret med de sprøde og perfekt chewy chokoladefalafler, ja så var der altså fest i min mund ? – Nedenfor deler jeg min opskrift på bananis med peanut butter samt min version af Christines falafler ?

Til 1 portion bananis:

 • 2 frosne bananer (brækkes i mindre stykker, før de fryses ned)
 • 1 stor tsk. peanut butter (her crunch)

Til ca. 30 chokoladefalafler (find den oprindelige opskrift i Vegansk til den søde tand):

 • 1 dåse kikærter (240 g.)
 • 75 g. mørk chokolade (jeg kompenserede lidt med kakaonibs, da jeg manglede choko)
 • 60 g. kokossirup (Christine anvender ahornsirup)
 • 50 g. mandelmel eller hele mandler
 • 30 g. kikærtemel
 • 20 g. kakaopulver
 • 20 g. kokosolie
 • 0,5 tsk. kanelpulver
 • 1 nip salt
 • Christine tilsætter også 1 tsk. vanillepulver, jeg var blot løbet tør ?

FALAFLERNE: Hvis du ikke har mandelmel i huset, start da med at blende mandlerne til mel. Tilsæt så de resterende ingredienser undtagen chokoladen og blend indtil ensartet og cremet med et par stop undervejs for at skrabe massen sammen. Vend grofthakket chokolade (og eventuelt kakaonibs) i dejen og tril så kugler deraf. Jeg lavede dem forholdsvis små for at kunne bruge dem som topping til bananisen, og derved fik jeg 32 stk. ud af portionen. Placér kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200ªC/varmluft i 20-25 minutter. Lad dem efterfølgende afkøle på en bagerist.

BANANISEN: Blend de frosne bananer, indtil en sammenhængende, cremet masse opstår og blend så peanut butter ind i isen. N
yd den færdige is med chokoladefalaflerne ?

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyggelige morgenmadsanretninger