Stenalderbrød med oregano & figenstang

Bananbrød med kokos & peanut butter

Hold nu op, hvor er det alt for længe siden, jeg sidst har delt et bananbrød herinde! – Det er faktisk lidt af en synd taget min tidligere banabrødsafhængighed i betragtning.. ?

– Sagde jeg virkelig “tidligere”? – Pjat, den afhængighed lever skam stadig i bedste velgående, jeg tror simpelthen blot, at pausen skyldes for få modne bananer i hjemmet. Well, dem der så har været tilgængelige er “desværre” nok blevet tryllet om til pandekager i stedet. What a shame ?

Men nu er jeg altså tilbage med brødet over dem alle! – Der er stort set intet, der kommer på højde med et svampet, sødt og saftigt bananbrød – gerne beriget med kokos – hvis man spørger mig. Og selvfølgelig finder vi da blandt andet også kokos i denne omgang. Ligeledes er der min elskede peanut butter at spore i den simple opskrift, som i alt har blot seks ingredienser på listen ?

Til 1 brød (min form måler 11 x 25 cm):

  • 3 modne bananer (mellemstore til store) + 1 til toppen
  • 250 g. havregryn
  • 200 g. havremælk (eller alternativ)
  • 30 g. peanut butter
  • 30 g. kokosmel
  • 2 æg

Blend alle ingredienserne indtil ensartet og cremet. Stop et par gange undervejs for at skrabe siderne. Hæld dejen over i en brødform beklædt med bagepapir og pynt med en banan flækket på langs. Tryk den godt ned i massen. Bag brødet ved 200ªC/varmluft i 50 minutter og sæt det så til afkøling på en bagerist befriet fra form og bagepapir. Lad det afkøle helt før det skæres. Opbevar brødet i en tætlukket frostpose på køl ?

(Indlægget indeholder affiliate links)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenalderbrød med oregano & figenstang