Skøn snack, der vækker alle (smags)sanser

figenfladbrød

{Sponsoreret indhold}

Mmmm.. Disse fladbrød har altså bare smag og tekstur i orden, skulle jeg hilse og sige! De flade brød har nemlig både en let sej konsistens, et sprødt ydre og ikke mindst et dejligt blødt indre! ?

Udover det lækre i at bide sig igennem de små brød, så er det ligeledes super skønne og særdeles simple ingredienser, der skal til for at fremtrylle herlighederne her! Det er nemlig kun fire råvarer, der er involveret – og disse noget så enkelt som havregryn, æg, havremælk og hovedrolleindehaveren: Castus’ figenpålæg! ?

Sidstnævnte bidrager med en dejlig naturlig sødme, og sammen med de resterende ingredienser er smagsresultatet så lækkert mildt, at fladbrødene kan nydes i selskab med såvel ost som peanut butter og syltetøj! Dog kan figenpålægget sagtens byttes ud med nogle af Castus’ andre smagsvarianter for at tage kreationen i en helt anden retning. Forestil dig eksempelvis et resultat med noter af jordbær, nødder eller blåbær! ?

Til ca. 12 stk:

  • 200 g. havregryn
  • 150 g. mælk (her havremælk – bidrager med lidt sødme)
  • 8 skiver figenpålæg (eller 128 g. valgfrit Castus-produkt)
  • 3 æg

Start med at proppe gryn, æg og figenpålæg brækket i mindre stykker i en foodprocessor og blend indtil klumpet. Tilsæt så mælk og blend endnu engang med et par stop undervejs for at skrabe massen sammen. Fordel 12 klatter på to bradepande beklædt med bagepapir og smør dem ud til flade, runde brød med dejskraberen. Bag brødene ved 200ªC/varmluft i 15 minutter og lad dem derefter afkøle på en bagerist befriet fra bagepapir. Opbevar dine fladbrød i en tætlukket frostpose på køl eller i fryseren ?

TIP: hvis brødene opbevares i køleskabet, giv dem da en tur på brødristeren, før de nydes for at gøre dem lækre bløde på ny!

(Indlægget indeholder affiliate links)

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skøn snack, der vækker alle (smags)sanser