Havregrød med skøn topping

Glutenfrie spinatboller

Disse boller er virkelig noget af det simpleste bagværk, jeg længe har bikset sammen! For selvom der allerede ligger et par opskrifter herinde på grønt bagværk, så er fælles for alle disse, at en foodprocessor har været involveret. – Og dette er altså ikke tilfældet her! 😍

Eneste redskaber, der gøres brug af i kreationen her, er en skål, dejskraber, gaffel og ske. – Dét kalder jeg altså back to basics uden dikkedarer 😜 Desuden er bollerne også lavet på et minimum af ingredienser. Listen når nemlig i alt op på bare fem råvarer, hvoraf to af dem er helt valgfrie!

Foruden spinat består de grønne skønheder af kikærtemel og æg samt græskarkerner og chiafrø. – De to sidstnævnte kan sagtens udelades eller erstattes af andre knasende add-ins som for eksempel solsikkekerner, hørfrø, hirseflager eller hampefrø. Desuden kan meltypen byttes ud med andet glutenfrit mel som eksempelvis majsmel, rismel eller boghvedemel ☺ – Ekstra tip: top de færdige boller med min hjemmelavede syltetøj for en endnu bedre oplevelse 😋

Til 10-12 boller:

Start med at optø spinaten (er den helbladet, er det at foretrække at hakke den let inden brug) og rør så denne godt sammen med æggene i en skål ved hjælp af en gaffel. Vend nu melet i ad to omgange og rør det godt sammen med blandingen, indtil melklumper er mindsket. Vend nu kerner og frø i blandingen og placér 10-12 klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir – jeg bruger en spiseske og dejskraber i denne proces. Bag bollerne ved 200°C/varmluft i 15 minutter og sæt dem så til afkøling på en bagerist, før de opbevares i en tætlukket frostpose på køl ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrød med skøn topping