Glutenfrie spinatboller

Superfoodkage med karamel

Superfoods til dessert? Jeg tænker ja tak! 😜 – Altså hvorfor ikke bruge enhver undskyldning der måtte være for at snuppe et ekstra stykke kage? Denne kreation er svaret på alle disse gode undskyldninger 😉

Kagen her er nemlig sprængfyldt med superfoods, der stammer fra Bodylabs Reds, som er en herlig blanding af alle de gode sager, som er oppe i tiden netop nu – såsom acai-, goji- og blåbær, rødbeder, guava, papaya og jeg kunne blive ved! Smagen er helt slikagtig, hvorfor det er svært at tro, at den rent faktisk stammer fra en sand sundhedsbombe! 😀

Kagen er inspireret af mine nye yndlingsbarer og er her toppet med en hjemmelavet karamel. Ingredienserne i bunden er blot justeret en smule ved at proppe lidt havregryn i som supplement til solsikkekernerne. – Men smagen er stadig SPOT ON! 😉

Til en lille form:

BUND:
  • 200 g. friske dadler (udstenet vægt)
  • 130 g. havregryn
  • 40 g. solsikkekerner
  • 3 måleskeer Bodylab Reds
 
KARAMEL:

BUND: Blend alle ingredienserne i din foodprocessor med et par stop/”puls” undervejs indtil massen begynder at samle sig og er let klistret. Tryk den ud i en filmbeklædt plasticform (brug noget af filmen som låg til at trykke ovenpå) og sæt den i fryseren mens du laver karamellen.

KARAMEL: Alle ingredienser blendes til ensartet i foodprocessoren. Skrab siderne et par gange for at få det hele med. Hæld den færdige karamel over bunden og lad den sætte sig nogle timer i fryseren. Når den er fast, skæres den ud til kagestykker med en varm, våd kniv. Opbevares på køl eller frys i en lufttæt beholder ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie spinatboller