Superfoodkage med karamel

Skøn bønnespread med gulerødder & timian

Hooold nu op, hvor har jeg lavet noget lækkert lige her, hvis jeg selv må ha’ lov at sige det 😜 – Og det tillader jeg mig altså at gøre, eftersom det jo “desværre” også er mig, der skal spise mig igennem hele det patentglas, der ses på siden her 😍

Denne bønnesag kan bruges til alt fra grøntsagsdip og smørelse på lækre fladbrød som her til at agere en skøn komponent i hjemmelavede byg selv-burgere! Anvendelsesmulighederne er mange, men jeg kan dog love for, at spreaden er ret så mums i selskab med mine grøntsagsfladbrød! 😋

Opskriften indeholder blot 7 ingredienser – inklusiv krydderier og det hele – og så er den faktisk helt uden tilsat salt, på trods af at der er fuld smæk på smagen! Som krydring har jeg udelukkende anvendt timian og pebermiks, og som en “hemmelig” ingrediens er der tilsat gærflager, som bare lige formår at tage kreationen i en ekstra yummy retning! 😍

Den smukke farve komme selvfølgelig fra gulerødderne, og ellers er det de lækre butter beans, der står for den der helt perfekt cremede konsistens. Blot et par skefulde olie samt citronsaft er eneste flydende komponenter, og så er jeg altså vild med, at der stadig er lidt gulerodsknas i, hvorfor jeg har ladt min spread være blot en smule grov. Men det er jo helt op til den enkelte.

Til 1 stort patentglas:

  • 240 g. butter beans (1 dåse, drænet vægt)
  • 200 g. gulerødder (skrællet vægt)
  • 3 spsk. gærflager
  • 3 spsk. olie (her: solsikkeolie)
  • 2,5 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. pebermiks
  • 2 tsk. timian

Skyl og afdryp butter beansene og skær gulerødderne i mindre stykker. Blend så alle ingredienserne i en minihakker/foodprocessor indtil cremet og så grov/fin, du ønsker spreaden. Stop et par gange undervejs for at skrabe massen sammen. Opbevar bønnespreaden i et patentglas på køl. Servér eventuelt med fladbrød som her ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Superfoodkage med karamel