Rawbarer med kaffekaramel

Nøddesmør med bipollen

{Sponsoreret indhold}

Mmm.. Er der noget, jeg aldrig bliver træt af (udover bnanabrød selvfølgelig😜), så er det nøddesmør! – Og ganske enkelt i alle former, farver og varianter! – For selvom denne peanut butter har en sikker plads i såvel mit hjerte som køkkenskab, så er der altså bare et eller andet over at have lavet sit nøddesmør selv!

Jeg har gjort det adskillige gange før, men da det altså kræver en ordentlig portion tålmodighed (og en blender/foodprocessor, der kan klare mosten), så er det ofte liiidt nemmere blot at trykke “bestil” på hjemmesiden, når bunden af bøtten er ved at være nået.. 😂

Men da jeg netop har modtaget de smukkeste hasselnødder og mandler fra Vangsgaard Treat, var det SÅ oplagt, at nogle af disse skulle trylles om til en perfekt cremet substans, som nu står og pryder hylden, hvor alle de andre smørbare nødder befinder sig 😍

Fordelen ved at lave sit nøddesmør selv er – foruden at nødderne kan varieres i det uendelige – at man 100% selv kan styre, i hvilken retning man ønsker at tage smagen. Tidligere har jeg eksempelvis lavet denne skønne sag med kanel og baobabpulver 😋

Til 1 glas skal du bruge:

Start med at riste hasselnødder og mandler af på panden indtil de tager farve. Hæld så nødderne over i et rent viskestykke og gnub let noget af skallen af hasselnødderne. Hæld nødderne i en blender eller foodprocessor og blend indtil de forvandler sig til cremet smør. Lad din blender/foodprocessor få nogle hvil undervejs. Hav tålmodighed og skrab hyppigt siderne. Til slut tilsættes bipollen, som kort blendes ind i smørret. Opbevar dit nøddesmør i et tætlukket glas ved stuetemperatur ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rawbarer med kaffekaramel