Glutenfrie gulerodsboller

Bananbrød med lucuma & danske æbler

SÅ er det vist tid til et nyt bananbrød her på bloggen, ikke sandt? 😜 Så nu hvor de koldere efterårsmåneder er over os, syntes jeg, at sitet manglede et (banan)brød, der faldt inden for netop dén kategori!

Derfor er det helt genialt, at jeg har modtaget en kæmpe kasse skønne danske æbler fra min søsters svigerinde, hvis have bugner af denne skønne efterårsfrugt! Og det første, jeg kunne tænke på at anvende dem til ud over æblemos, var selvfølgelig mit elskede, bløde bananbrød 😍

Brødet smager skønt af både æble, kokos og (selvfølgelig) banan, men er desuden smagt til med lidt lucumapulver, som også bidrager med behagelige søde noter!

Til 1 brød:

  • 350 g. moden banan
  • 200 g. havregryn
  • 30 g. kokosmel
  • 2 tsk. lucumapulver
  • 2 små danske æbler (eller 1 mellemstort) + 1 lille/0,5 til pynt
  • 1 dl. vand

Start med at blende alle ingredienser undtagen æbler i en foodprocessor/blender/minihakker, og vend så æbletern i dejen, når den er helt ensartet. Hæld massen over i en brødform beklædt med bagepapir, pynt med tyndtskårne æbleskiver og bag så brødet ved 200°C/varmluft i 35 minutter. Sæt brødet til afkøling befriet fra brødformen og opbevar rester i en tætlukket frostpose på køl ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie gulerodsboller