Kanelbrownie med snasket kokostopping
Så er det endelig den helt rette sæson for varmende krydderier, og det har jeg selvfølgelig udnyttet med endnu en kagekreation!
I denne skønne brownie har der nemlig sneget sig lidt kanel ind – faktisk både i top og bund – og det smager simpelthen for lækkert! – For hvem siger, at en brownie skal være udelukkende tung på chokoladesmag? – Ja, ikke mig, for her fungerer det i hvert fald helt perfekt at forene den bitre kakao med den lidt dybere kanal! Som sødning har jeg brugt kokossukker i bunden, som har en nærmest farinlignende sødme, mens det er kokossirup, der spiller den søde rolle i den lækre top 😍
Noget særdeles lækkert ved kagen hér er desuden det faktum, at den snaskede top er i et nærmest ligeligt forhold til bunden – i hvert fald ud fra højden at dømme 😂 – Det giver altså også bare noget, at den lidt kompakte bund bliver blødt let op af den lidt våde topping, som samtidig har en lækker knasende tekstur fra det tilsatte kokosmel 😋
Til en form på 22 x 22 cm:
BUND:
- 200 g. havregryn
- 200 g. havremælk (eller alternativ)
- 40 g. kokosmel
- 40 g. kokossukker
- 10 g. kakaopulver
- 5 g. kanelpulver
- 2 æg
TOP:
- 50 g. kokosmel
- 40 g. peanut butter (smooth)
- 3 spsk. kokossirup (eller anden flydende sødning som agavesirup, ahornsirup e.l.)
- 1,5 dl. vand
- 1 tsk. kanelpulver
- Mandler
BUND: Blend alle ingredienserne indtil ensartet og cremet. Fordel så dejen i et ildfast fad/en form beklædt med bagepapir og bag kagen ved 200°C/varmluft i 20 minutter. Sæt bunden til afkøling på en bagerist befriet fra bagepapir.
TOP: Blend alle ingredienserne med et par stop undervejs for at skrabe siderne godt. Smag gerne til undervejs. Når ønsket smag er opnået, skrabes toppingen ud i en skål, der kan stå lufttæt på køl, så den kan samle sig lidt i en times tid. Når bunden er helt afkølet og toppingen klar, smøres denne på kagen, og der pyntes med lidt grofthakkede mandler. Opbevar kagerester i en lufttæt beholder på køl ♥️
Ingen kommentarer endnu