Rå dessertsandwiches med bærsorbet

Cremet chiagrød med kokos & skøn æblemos

For et par uger siden havde jeg en skøn køkkendate med søde Milena, som står bag den smukke blog Simple Stories. Ud over en masse hygge, kaffe og gode snakke fik vi også tryllet et par af de danske æbler, jeg havde liggende, om til et par efterårsinspirerede opskrifter 😋

Den første, jeg her vil dele, er den lækreste chiagrød, der er både cremet og kokossmagende samt en skøn kontrast til den simple æblemos i bunden, som er let sødet med lidt kokossukker. Chiagrøden er klar i løbet af en times tid, men kan med fordel røres sammen om aftenen, så en lækker morgenmad er klar dagen efter 😍

Chiagrøden har udelukkende sin sødme fra havremælken, som vi valgte at vende chia, gryn og kokos sammen med, og personligt kan jeg godt lide, at det ikke bliver ultrasødt, da topping samt æblegrød bidrager med dette. Men har man en ekstra sød tand, mens man eventuelt anvender almindelig komælk, som er mindre sød end havredrikken, kan man altid selv justere lidt i forhold til, om der skal tilsættes agavesirup, kokossirup eller andet sødende til massen ☺

Til ca. 3 portioner:

Chiagrød:

Æblemos:

  • 5 små æbler eller 3 store
  • 1 dl. vand
  • 1 tsk. kokossukker

Topping:

CHIAGRØD: Rør alle ingredienser godt sammen og lad det så stå og samle sig i mindst en times tid i køleskabet. Når den ønskede konsistens er opnået, er den klar til servering.

ÆBLEMOS: Skær æblerne ud i mindre stykker og bring så disse i kog sammen med vand med hyppig omrøring undervejs for at undgå, at det brænder på. Lad det simre, indtil æbleklumperne er mindsket så meget som muligt, men lad gerne et par stykker være nogenlunde intakte for lidt struktur. Smag til med kokossukkeret.

SERVERING: Når æblemosen er kølet af, kan du placere en portion i bunden af et serveringsglas, toppe med et lag chiagrød og til slut pynte med ønsket topping ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rå dessertsandwiches med bærsorbet