Bananbrød med mandler, kakao & rosiner

Kanelkage med saltet kokossnask

Denne kage må i sandhed siges at være blevet prøvesmagt et par gange eller  to! – Ja faktisk nærmere bestemt hele fire gange 😅 Jeg har nemlig haft kreeret lækkerbiskenen her lørdag efter lørdag som en treat til “Den store bagedyst”, da familen har været ganske godt tilfredse med den!

Og det er jeg egentlig også selv.. Der er nemlig bare noget yderst vanedannende over kombinationen af en ultrablød og let “klæg” kanelbund samt en snasket og saltet kokostop med crunch! 😍 – Det ene stykke tager vitterligt hurtigt det næste..

Faktisk blev kagen her lidt improviseret frem den første gang, den blev kreeret med afsæt i denne kanelsag, som allerede ligger herinde på bloggen. Men hvor kokostoppingen på den anden kage blandt andet er klaret i en foodprocessor, er den i opskriften her blot rørt hurtigt sammen ved hjælp af håndkraft og er desuden tilsmagt med havsalt. Jeg fandt nemlig ud af, hvor uimodståeligt lækkert det var med et saltet touch til den ellers søde kokosmasse 😍

Kagen er hamrende hurtig at bikse sammen; jeg har maks stået i køkkenet i 30 minutter for både at fremtrylle en færdigbagt kage samt den dertilhørende kokostopping! Så selv hvis trangen til kage kommer på en sent tidspunkt i løbet af dagen, er det bestemt ikke tidsaspektet, der bør holde én tilbage fra at gøre trang til realitet 😜

Til en form/et ildfast fad på ca. 22 x 22 cm:

Kage:

Kokossnask:

Pynt:

KAGE: Prop alle ingredienser undtagen mandler i en foodprocesser og blend med et par stop undervejs for at skrabe massen sammen. Når dejen er ensartet og cremet, tilsættes grofthakkede mandler. Vend det hele sammen med en dejskraber og hæld så kagemassen over i en form/et ildfast fad beklædt med bagepapir og bag kagen ved 200°C/varmluft i 15 minutter. Befri kagen fra fadet og stil den til afkøling på en bagerist (kagen vil synes meget lav i det, hvilket der vil kompenseres for med topping).

KOKOSSNASK: Mens kagen er i ovnen, røres ingredienserne til kokossnasken sammen i en skål. Rør det hele rigtigt godt sammen, så der ingen klumper er til stede ud over kokosmelet. Smag til med salt. Lad nu toppingen samle sig under låg i køleskabet i mindst 2 timer.

Når snasken har sat sig nogenlunde i køleskabet, smøres denne oven på kanelkagen, og der pyntes med lidt grofthakkede mandler, et drys kokosmel samt en smule havsalt. Kagerester opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet ♥️

2 kommentarer

 • L

  Lækkert! Kan sukrin gold mon erstatte kokossukker eller mister det sødmen under varme? Og kan fibersirup bruges fremfor agave tror du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • FitFoodbyFine

   Dejligt, du er blevet fristet af den! 😍 – Jeg vil sagtens mene, at du kan erstatte med sukrin og fibersirup. Jeg vil dog anbefale lige at smage til undervejs, da jeg ikke kan garantere, at det er præcis samme mængde, der skal til ♥️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med mandler, kakao & rosiner