Hurtig & sund øllebrød med lækker topping

Glutenfrit spinatbrød med mandler & kerner

Mættende brød med sundhedsboostende bladgrønt! – Dette brød er noget nær genialt, hvis jeg selv skal sige det.. Det er nemlig pumpet op med hele 500 gram spinat, knasende kerner samt sprøde mandler og blot 150 gram mel af den glutenfrie slags! Desuden er det kun æg og ingen anden væske, der samler hele herligheden 😍

Jeg har i opskriften anvendt skønt rismel, men denne kan sagtens udskiftet med andre glutenfrie meltyper såsom majsmel, boghvedemel eller kikærtemel

– Og hvis dette brød ikke modtages godt af dit system, så ved jeg snart ikke, hvad gør! For råvarerne heri kan næsten kun ligge godt i mavsen 😀

Brødet er lavet på blot fem ingredienser – seks, hvis du tilsætter salt, hvilket jeg nok vil gøre næste gang for en ekstra intens smag. Derudover tilberedes det hele i foodprocessoren før en tur i ovnen i 40 minutter, hvorfor det næsten er for simpelt til ikke at kaste sig ud i 😜

Til 1 brød:

Start med at optø spinaten i mikroovnen og put så denne (+ den afgivne væske) i en foodprocessor/blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Kør det godt sammen indtil det er nogenlunde ensartet (dog uden at blende mandler og kerner fuldstændigt). Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir og tryk ekstra solsikkekerner samt grofthakkede mandler let ned i overfladen. Bag brødet ved 200°C/varmluft i 40 minutter og befri det så fra brødformen for at lade det afkøle helt på en bagerist. Brødet opbevares i en tætlukket frostpose på køl ♥️

2 kommentarer

 • Jette

  Hvor mange frø og nødder skal der i dejen. Der er kun angivet til pynt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • FitFoodbyFine

   Hej Jette!

   Det er de 50 g., som står angivet, der skal i selve dejen; til pynt er det blot efter øjemål/den mængde, man føler for, som skal pryde toppen 😊
   Jeg håber, det var svar nok, samt at du vil blive fan af brødet, hvis du prøver det 😍

   Bedste hilsner fra Josefine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig & sund øllebrød med lækker topping