Madvafler med ærter & oregano
Dette er de absolut lækreste (salte) vafler, jeg længe har smagt, og at så få og simple ingredienser kan resultere i noget så lækkert, som disse vafler i sandhed er, kan godt være lidt svært at forstå..
Det er nemlig blot fire hovedingredienser + krydring, der udgør indholdet i disse lækkerbiskener, og så er der ellers guf for alle pengene 😍
Da jeg i sin tid lavede denne kreation, var det – underligt nok – første gang, jeg eksperimenterede med vafler i den salte afdeling, og grunden dertil er p.t. uvis. For MUMS, hvor kunne jeg spise disse dagen lang 😊 – Og jeg skal da heller ikke afvise, at halvdelen af portionen muligvis blev fortæret i løbet af produktionen..
Ud over ærter og oregano består dejen af fuldkornsmajsmel, vand og æg samt lidt salt og peber. – Og den der kombination af en super svampet vaffel med små ærteoverraskelser indeni er altså bare stærkt vanedannende! 😉
Giver ca. 6-8 store vafler
- 230 g. fuldkornsmajsmel
- 200 g. ærter (her: frosne)
- 4 dl. vand
- 2 spsk. oregano
- 1 spsk. pebermix
- 1 tsk salt
- 1 æg
- Olie til vaffeljernet
Start med at optø ærterne i mikroovnen. I en skål mikser du mel og krydderier og vender så vand sammen med blandingen. De optøede (let afkølede) ærter vendes forsigtigt i dejen, hvorefter ægget ligeledes røres forsigtigt ud deri (brug en dejskraber). Opvarm vaffeljernet til middel varme og spray pladerne godt (vær ikke sparsom med olien her). Hæld dejen i vaffeljernet og lad den bage godt, før du løfter låget. Lad vaflerne afkøle på en bagerist og opbevar eventuelle rester i en frostpose på køl ♥️
Ingen kommentarer endnu