Julemuffins med kanel & frugtstang

Madvafler med ærter & oregano

Dette er de absolut lækreste (salte) vafler, jeg længe har smagt, og at så få og simple ingredienser kan resultere i noget så lækkert, som disse vafler i sandhed er, kan godt være lidt svært at forstå..

Det er nemlig blot fire hovedingredienser + krydring, der udgør indholdet i disse lækkerbiskener, og så er der ellers guf for alle pengene 😍

Da jeg i sin tid lavede denne kreation, var det – underligt nok – første gang, jeg eksperimenterede med vafler i den salte afdeling, og grunden dertil er p.t. uvis. For MUMS, hvor kunne jeg spise disse dagen lang 😊 – Og jeg skal da heller ikke afvise, at halvdelen af portionen muligvis blev fortæret i løbet af produktionen..

Ud over ærter og oregano består dejen af fuldkornsmajsmel, vand og æg samt lidt salt og peber. – Og den der kombination af en super svampet vaffel med små ærteoverraskelser indeni er altså bare stærkt vanedannende! 😉

Giver ca. 6-8 store vafler

  • 230 g. fuldkornsmajsmel
  • 200 g. ærter (her: frosne)
  • 4 dl. vand
  • 2 spsk. oregano
  • 1 spsk. pebermix
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • Olie til vaffeljernet

Start med at optø ærterne i mikroovnen. I en skål mikser du mel og krydderier og vender så vand sammen med blandingen. De optøede (let afkølede) ærter vendes forsigtigt i dejen, hvorefter ægget ligeledes røres forsigtigt ud deri (brug en dejskraber). Opvarm vaffeljernet til middel varme og spray pladerne godt (vær ikke sparsom med olien her). Hæld dejen i vaffeljernet og lad den bage godt, før du løfter låget. Lad vaflerne afkøle på en bagerist og opbevar eventuelle rester i en frostpose på køl ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julemuffins med kanel & frugtstang