Smoothie bowl med smag af milkshake

Sunde flødeboller med hindbærskum

Så er der sgu nye boller på bloggen – nærmere betegnet flødeboller! Well, for at være helt korrekt på den så rent faktisk sunde flødeboller, hvilket bestemt ikke er en lille detalje 😍

Jeg fik lavet denne omgang i selskab med familien, som sideløbende lavede “deres egne” mere traditionelle af slagsen. Det var simpelthen så hyggeligt, så selvom køkkenet lignede et bombet l****, og at processen trak noget så gevaldigt ud, vil jeg bestemt anbefale andre at give sig i kast med det! – Jeg vil dog blot komme med det lille fif at gå i gang i forholdsvis god tid, da det nemt kan tage en del timer – især hvis man som os har gang i fire forskellige slags skum samt to forskellige marcipanbunde på én gang 😂

Men i min familie kan vi simpelthen aldrig styre os. Vi går all in; så skal der laves flødeboller, skal der saftsuseme laves flødeboller! 😅 – Derfor valgte jeg da også selv at lave en lidt mere luksusudgave af bunden ved at lave min marcipan selv. – En både sukkerfri og simpel en af slagsen! For at spare tid kunne man eventuelt blot anvende noget indkøbt sukkerfrit marcipan, men jeg synes nu, der er noget lækkert over at have kreeret den selv 😋

Egentligt eksperimenterede jeg også med en version med mokka, men det færdige resultat var desværre ikke en opskrift værdig, så den må jeg vist lige få eksperimenteret lidt mere med. – Når overskuddet dertil vender tilbage vel at mærke! 😂

Jeg er faktisk blevet inspireret af Mette Blomsterbergs opskrift på flødeboller og har så forsøgt på at “sundhedsficere” den 😉 – Og hvor hun “blot” anvender frysetørrede hindbær, har jeg opnået hindbærvibes ved at udkoge frosne hindbær og deraf anvende den frasiede hindbærsaft! Slutteligt har jeg desuden overtrukket de små “skumboller” med min yndlingschokolade aka. den helt mørke på 92%, som er sødet med kokossukker! Mmm.. Det er altså nogle skønne kontraster, der er til stede i kreationen her 😋

Til 20-24 små flødeboller:

BUNDE (portionen giver mere marcipan end det, der skal bruges til bunde her):

Hindbærskum:

  • 125 g. Sukrin
  • 100 g. frosne hindbær (hvoraf blot 38 g. saft skal bruges)
  • 70 g. pasteuriseret æggehvide
  • 55 g. FiberSirup clear (ikke “gold”, da denne vil give misfarve)
  • 8 g. Sukrin

Overtræk:

BUNDE: Start med at blende mandler og melis i en foodprocesser, indtil det er helt fint. Tilsæt så æggehvide lidt efter lidt for at justere konsistensen løbende. Når konsistensen er modellérbar, smages marcipanen til, og skal der tilsættes lidt ekstra melis, skal der evt. også tilsættes lidt mere æggehvide. Rul den færdige marcipan tyndt ud på et bord drysset godt med Sukrin melis. Udstik med en rund lille form og skær dem evt. forsigtigt fri fra bordet med et tynd kniv. Placér bundene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag så bundene ved 180°C/varmluft i 7 minutter. Sæt dem til fuldstændigt afkøling, før de toppes med skum.

SKUM: Start med at koge de frosne hindbær op, indtil de er helt udkogte. Si så al væsken fra og kassér de hele hindbærklumper. Gør æggehviderne og de 8 g. Sukrin klar i en ren røreskål, men vendt med at piske. Imens hælder du de 125 g. Sukrin, fibersiruppen, og 38 g. af hindbærvæsken i en kasserolle og varmer det langsomt op på komfuret. Hav et termometer ved hånden for at holde øje med temperaturen. Når væsken er på 110 grader, sættes æggehvider og Sukrin i gang med at blive pisket til en luftig masse for fuld styrke. Væsken forbliver på komfuret, indtil det har opnået en temperatur på 117 grader; herefter hældes denne langsomt i en fin, lille stråle oven i æggehvidemassen, som fortsat pisker på højeste hastighed. Når al væske er tilsat, piskes skummet færdigt i nogle minutter, indtil den er helt stiv. Hold gerne noget kølende rundt omkring skålen for at fremme processen, mens der piskes.

SAMLING: Vend den færdige skum over i en sprøjtepose med en tyl i bunden og sprøjt så de afkølede marcipanbunde med skummet. Lad dem sætte sig i 1-2 timer, før der overtrækkes med mørk chokolade. Jeg overtrak ved at placere flødebollen på en gaffel/hulske e.l., som jeg holdt henover skålen med det smeltede chokolade i. Ved hjælp af en lille sovseske hældte jeg den smeltede (ikke for varme) chokolade hen over skummet ad flere gange, for at alle sider, kanter og riller blev overtrukket. Skrab bunden af for evt. chokolade, før flødebollerne placeres på et bræt – vil du pynte med fx. frysetørrede hindbær, gøres det herefter, inden chokoladen størkner. Sæt de overtrukne flødeboller til afkøling, før de nydes og sidenhen opbevares i en lufttæt beholder på køl ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie bowl med smag af milkshake