Spinatbowl med skjult chokoladesmag & jordbær

Sukker- & glutenfrie vanillekranse med vegansk smør

Nøj, hvor er jeg bare ret så begejstret for denne opskrift! – Jeg havde nemlig aldrig troet, at jeg skulle få bikset en rigtig julesmåkagesag sammen, som både i smag og tekstur minder om den originale og samtidig kan spises med den gode samvittighed i behold 😋

Det er dog præcis, hvad tilfældet er her! Disse skønne vanillekranse er nemlig lavet på super fornuftige ingredienser såsom mandelmel og boghvedemel samt kaloriefrit sukker frem for den raffinerede slags. Desuden er den animalske smør byttet ud med Naturli’s veganske “smørbar”, hvis ingrediensliste jeg har super meget optur over 😍 – Smagen i smørret er ligeledes skøn, da mandelsmørret og kokosolien træder delikat igennem!

Kransene er super lette at lave; faktisk tilberedte jeg blot dejen i min foodprocessor, hvor den blev perfekt glat på ingen tid! – Endnu et plus ved det veganske smør er ligeledes den, at det ikke skal tages ud af køleskabet flere timer forinden, da det er blødt direkte fra køl! Så blot det, at det står på køkkenbordet, mens de resterende ingredienser måles af, er rigelig tid! 😊

Prikken over i’et er selvfølgelig, at kransene bliver sprøde! Det delikate crunch, som er kendetegnet ved stort set alle julens godter, er altså også at finde i småkagerne hér, hvilket er SÅ lækkert 😋

Til ca. 25 stk:

Blend først mandlerne til mel (hvis ikke du anvender mandelmel fra start) – (evt. sammen med havregrynene) og tilsæt så de resterende ingredienser. Skrab massen sammen med en dejskraber et par gange og prop så dejen i en sprøjtepose, hvori en tylle til passende “kransemønster” er monteret. Sprøjt kranse ud på to bageplader beklædt med bagepapir og bag så først vanillekransene ved 200°C/varmluft i 8 minutter, hvorefter der skrues ned på 170°C/varmluft, hvorved de bages yderligere 4 minutter. Byt eventuelt om på pladerne hér, hvis din ovn har tendens til at bage lidt ujævnt. Flyt straks bagepapiret over på en rist, så kransene bliver sprøde under afkølingen. Opbevares i en kagedåse med bagepapir mellem låg og bund for at holde vanillekransene sprøde ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatbowl med skjult chokoladesmag & jordbær