Proteinrig greenie med jordbær & banan

Sunde, glutenfrie pandekager à la Rasmus Klump

Okay, jeg må altså indrømme, at jeg havde pænt optur over mig selv, da jeg stod og biksede disse pandekager sammen forleden! For ikke nok med at dejen fungerede til perfektion på panden, så blev det færdige “rulbare” resultat også helt perfekt både smags- og konsistensmæssigt! 😍

Og så må jeg bare sige, at opturen i dén grad forstatte, da min søster (som faktisk var årsagen til, at jeg kastede mig ud i projekt “tynde, store pandekager”) smagte på sagerne! For hun var ellevild med dem! Og det er altså en stemme, der vejer tungt, idet hun (imellem mig og jer) nok er den største pandekageglade sukkergris, jeg kender 😂 – Så det, at hun indtog den ene pandekage efter den anden, mens hun pointerede, hvor gode de var, afgjorde på ingen tid, at opskriften bare måtte lande på bloggen 😜

Jeg var sådan set også selv ret så begejstret for de tynde “kager”, så det, at jeg igen kan finde opskriften et sted til en anden god gang (i nærmeste fremtid selvfølgelig..), var også en stærk indikator for, at opskriften bør befinde sig på bloggen 😅

Pandekagerne blev blandt andet nydt med min hjemmelavede syltetøj og et drys kokossukker, hvor sidstnævnte også er én af de bare fire ingredienser, som opskriften består af! De resterende 3 udgøres af havremel, havremælk og æg. – Altsammen blot rørt sammen i en skål, før perfekt tynde pandekager lynhurtigt steges færdigt i lidt kokosolie på panden 😋

Til ca. 15 stk:

Start med at blende havregrynene til fint, ensartet mel. Vend så melet over i en skål, hvori æg og mælk tilsættes, som røres godt sammen med melet. Når dejen er helt flydende, tilsættes kokossukker, som også røres godt ud i dejen. Varm nu en pande op (den må ikke være for varm) og spray med lidt kokosolie. Hæld en portion dej på panden og sving den straks rundt, således at massen breder sig så meget ud som muligt. Når undersiden af dejen er let gylden og begynder at slippe panden, er pandekagen klar til at blive vendt – jeg bruger en tynd, bøjelig plasticspatel til dette. Spæd eventuelt op med lidt ekstra havremælk undervejs, hvis dejen tykner. Placér de færdige pandekager på en tallerken og servér med lækkert fyld som fx hjemmelavet syltetøj. Opbevar eventuelle rester i en lufttæt frostpose på køl ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinrig greenie med jordbær & banan