Bananblondie med kanel & hasselnødder

Bananbrød med kanel & kardemomme

Så er yndlingsbrødet landet i en lidt julet variant qua de varmende krydderier, som pryder brødet – nemlig kanel og kardemomme! Men stod det til mig, var det altså jul året rundt.. Jeg er nemlig overhovedet ikke done med december, så januar får altså lige lidt julevibes med på vejen 😂

Udover at det består af særdeles lækre ingredienser, så er brødet også super hurtigt at bikse sammen. Bagetiden på bare 40 minutter er ligeledes lige til at overskue, og så er det ellers op til selvkontrollen, hvor længe brødet varer. For jeg lover for, at én skive slet ikke er nok! 😋

Jeg er blevet ret vild med at nyde brødet med et lækkert lag af Naturli’s veganske smør, som smager SÅ skønt! Man kan nemlig ane mandelnoterne fra det tilsatte mandelsmør, og så er den resterende ingrediensliste altså bare super fornuftig! – Og nej, ingen sponsorat her (desværre 😜) blot en oprigtig begejstring! – Når der skal ske lidt “afveksling”, smører jeg gerne skiverne med enten peanut butter eller min hjemmelavede syltetøj (eller begge dele for den sags skyld for en rigtig peanut butter jelly-style 😍)

Som noget nyt har jeg prøvet at tilsætte økologisk maltsirup til brødet, hvilket bidrager med en let og delikat sødme. Jeg forestiller mig dog, at eksempelvis kokossirup vil kunne bidrage med samme sødme for en mindre mængde, så smag dig eventuelt frem, hvis du erstatter maltsiruppen med anden sødning 😊 – Er dine bananer super modne, kan ekstra sødme dog også være helt overflødig!

Til 1 brød:

  • 330 g. moden banan (ca. 3 store) + 1 til toppen
  • 230 g. havregryn
  • 100 g. mælk (her: mandelmælk)
  • 60 g. maltsirup (kan erstattes af fx. kokossirup – evt. mindre mængde)
  • 50 g. kokosmel
  • 10 g. kanelpulver
  • 5 g. kardemomme
  • 2 æg
  • 1 håndfuld mandler til toppen

Blend alle ingredienserne indtil ensartet og cremet med et par stop undervejs for at skrabe siderne. Vend dejen over i en brødform beklædt med bagepapir og pynt med en flækket banan samt grofthakkede mandler. Tryk toppingen let ned i overfladen ved brug af en dejskraber. Bag brødet ved 200°C/varmluft i 40 minutter og sæt det så til afkøling på en bagerist befriet fra bagepapir. Opbevar det afkølede bananbrød i en tætlukket frostpose på køl ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananblondie med kanel & hasselnødder