Bananbrød med kanel & kardemomme

Veggiepølser med rødkål & grønne linser

{Sponsoreret indhold}

Okay, indrømmet: jeg har ret meget optur over denne kreation, hvis jeg selv skal sige det.. For hvis der er noget, jeg havde forsvoret, at jeg aldrig ville formå at lave selv og for den sag skyld “vegetarisere”, så er det i den grad pølser! 😅

Men som det ses på billederne her i indlægget, så lykkedes det mig rent faktisk! I hvert fald har de da den velkendte pølsefacon 😂 – Om konsistens og tekstur er 100% “pølseagtig”, er dog mindre klart.. Med veggiepølserne har jeg nemlig taget afsæt i mine mange veggiedelleopskrifter herinde, men har blot tilsat lidt ekstra gryn, for at konsistensen blev mere formbar, således at det endelige resultat blev til noget, der minder om pølser 😜 – Derfor er teksturen også mere henad “deller” end sej pølse, hvilket for mit vedkommende bestemt ikke gør noget!

Det er desuden et af Toftkærs smarte nye produkter, jeg har anvendt til kreationen her. De har nemlig lanceret en serie af forkogte bønner og linser, som er klar til brug efter bare 10 minutters kogetid! Dét er altså genialt, hvis du spørger mig, som tit synes, at den lange kogetid for fx bønner kan være en smule tidskrævende, hvis man står og vil bruge produktet lige nu og her ☺

Det er således deres forkogte grønne linser, som jeg sammen med blandt andet rødkål (deraf pølsernes smukke lilla farve), røget paprika, løg og havregryn har blendet til en ensartet “fars”, der sidenhen er formet til pølser og stegt på panden! Såå super simpelt, velsmagende og lækkert 😍

Til 15-20 pølser (afhængigt af størrelse):

Start med at koge linserne i 10 minutter. Imens grofthakkes rødkål og løg. Hæld vandet fra de færdigkogte linser og skyld med koldt vand af et par omgange. Sæt linserne til kort afkøling, før de hældes i en blender/foodprocessor, hvori de resterende ingredienser tilsættes. Blend med flere stop undervejs for at skrabe siderne; medfølger der en “stav” til din blender, så brug denne undervejs for at hjælpe ingredienserne på vej. Når farsen er ensartet (og smagt til), formes store skefulde til pølser på et bræt, hvor der skiftevis rulles og trykkes til ønsket form. Farsen vil have tendens til at klistre, så sørg for hele tiden at skrabe både hænder og bræt for fars (jeg brugte en palletkniv, som jeg ligedes flyttede pølserne fra bræt til pande med), således at der er så ren en overflade at rulle på som muligt. Flyt pølserne over på en pande med olie og steg ved middel varme; sørg for at alle “sider” bliver stegt. Opbevar de færdige pølser i en tætlukket beholder på køl ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med kanel & kardemomme