Peanutbarer med kokos
Knasende, kikseagtigt og smækkert! – Kombinationen af peanut butter, kokos og dadler kan bare aldrig gå galt, har jeg ret? I hvert fald er succesen tæt på selvskrevet, når sprød chokoladeovertræk også spiller en rolle i hele sammensætningen…
MUMS er nok det ord, der beskriver barerne bedst 😉 Bunden, der er sådan “ubagt” kikseagtig og lækker, har knasende jordnødder i overfladen og er til slut pakket ind i min mørke yndlingschokolade – en på 92% 😊
Barerne kan let nydes som en lille snack i løbet af dagen, men gør det altså også særdeles godt til aftenkaffen, hvor lidt lækkert i den sunde afdeling savnes 😍
Giver ca. 14 stk:
- 200 g. friske dadler (udstenet vægt)
- 150 g. havregryn
- 50 g. kokosmel
- 40 g. peanut butter (her: smooth)
- Usaltede jordnødder + mørk chokolade til topping
Kør dadler, gryn, kokosmel og peanut butter sammen i foodprocessor indtil massen er let sammenhægende eller kan formes med fingrene – “puls” et par gange for at det samler sig bedre. Tryk massen ud i en filmbeklædt form (brug noget af filmen som låg til at trykke ovenpå) og tryk efterfølgende et par usaltede peanuts ned i overfladen. Sæt bøtten på køl et par timer, før du skærer ud i mindre barer og overtrækker med chokolade. Jeg overtrækker ved først at dyppe overfladen af baren i den smeltede chokolade og efterfølgende placere bunden af baren i skålen, således at siderne også bliver dækket. Barerne fiskes op med en gaffel, placeres på et bræt dækket med stanniol og størkner på køl. Opbevar sidenhen barerne i en lufttæt beholder i køleskabet ♥️
Ingen kommentarer endnu